logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > el Barcelonès > Passeig pel patrimoni arquitectònic de la ciutat de Barcelona

EL BARCELONÈS

Passeig pel patrimoni arquitectònic de la ciutat de Barcelona


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10287
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Temps efectiu Temps efectiu: 1 dia
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Palau de la Música Catalana / Montjuïc (Barcelona)
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.38738112, 2.17544484
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Cultura
 Descripció

Visita a alguns dels edificis emblemàtics de la ciutat de Barcelona que dóna una visió de l'evolució de l'arquitectura catalana a partir del gòtic, amb especial èmfasi en els 4 conjunts que la UNESCO ha considerat com a Patrimoni de la Humanitat.

L'inici de la ruta proposada és al Palau de la Música Catalana. Després es baixa per la Via Laietana i s'arriba a la plaça del Rei, on es poden veure i visitar el Palau Reial, el Saló del Tinell, el Palau del Lloctinent, l'oratori de Santa Àgueda o la Casa Clariana.

A continuació, l'itinerari es dirigeix fins a la Basílica de Santa Maria del Mar. Gairebé al costat de Santa Maria, val la pena passejar-se pel carrer Montcada, seu d'un bon nombre de palaus de l'època d'esplendor gòtica. Precisament el Palau Berenguer d'Aguilar és la seu del Museu Picasso.

Després, l'itinerari es desplaça a l'Eixample per a veure edificis modernistes com la Casa Lleó Morera, la Casa Amatller, la Casa Batlló i la Casa Milà. Després el recorregut se'n va a la Sagrada Família, a l'hospital de la Santa Creu i Sant Pau, i al Parc Güell.

De baixada d'aquest turó l'itinerari acaba en el bell monestir de Santa Maria de Pedralbes. Cap al fosc, si encara hi ha temps, es pot fer cap a Montjuïc on, a més de l'Anella Olímpica, es pot contemplar la gran ciutat capital de Catalunya estesa als peus de la muntanya.

Aquesta ruta es pot fer a peu o usant transport públic.

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació