logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > el Vallès Oriental > Travessa Matagalls-Montserrat. Etapa 1: De Collformic a Aiguafreda

EL VALLÈS ORIENTAL

Travessa Matagalls-Montserrat. Etapa 1: De Collformic a Aiguafreda


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10324
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Mitjana
Distància Distància: 15.38 km
Temps efectiu Temps efectiu: 4 hores
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +220 m. / -960 m.
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Collformic, El Brull / Aiguafreda
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.80116760, 2.34713555
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura / Esport
Tipologia Tipologia: Grans ascensions i travesses a peu
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

La Matagalls-Montserrat és una prova no competitiva de resistència per camins de muntanya, l'objectiu de la qual és anar a peu des de Collformic (1.145m), al peu del cim del Matagalls (Montseny), a la plaça del Santuari de Montserrat (709 m) en menys de 24 hores. La prova es va instituir en memòria de Jaume Oliveras (1877-1957), pioner de l'excursionisme al nostre país, que la va realitzar per primer cop el 4 d'agost de 1904.

La travessa a peu, de 83,5 km, s'ha dividit en 6 etapes per tal que es pugui efectuar en jornades diferents. La primera etapa transcorre per dins del Parc Natural del Montseny i està senyalitzada amb un rectangle horitzontal verd damunt d'un altre de vermell.

Per accedir al punt de sortida, cal anar fins a Collformic (1.142 m), a uns 5,5 km del nucli de El Brull, comarca d'Osona (km 26,4 de la BV 5301 entre Seva i Santa Maria de Palautordera). Al mateix coll o una mica més avall, hi ha habilitats aparcaments per a vehicles. Es comença prenent la pista de terra que puja per la banda de ponent del restaurant tot deixant l'edifici a l'esquerra (senyalització múltiple de la Matagalls-Montserrat, GR 5-2, Meridià Verd i Rutes Verdaguer).

Aquesta etapa finalitza al Parc de la Carretera d'Aiguafreda (alçada: 402 metres), després d'haver recorregut 15,38 km.

Els punts d'interès d'aquesta etapa els trobem dins dels termes municipals de El Brull (El Cafè, Collformic, Collet de Terrús, Parc Natural del Montseny) i de Tagamanent (Església de Santa Maria de Tagamanent, Plans de l'Agustí, Pla de la Calma, Turó de Tagamanent, Can Bellver i Ca l'Agustí).

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació