logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > el Baix Llobregat > La ruta dels castells al Baix Llobregat: des del Papiol a Castellví de Rosanes

EL BAIX LLOBREGAT

La ruta dels castells al Baix Llobregat: des del Papiol a Castellví de Rosanes


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10281
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 31 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 dia
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Castell del Papiol, El Papiol / Castell de Rodanes, Castellví de Rosanes
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.43850208, 2.00979130
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Cultura
 Descripció

Al Baix Llobregat hi ha molts castells, tants que no es poden visitar en una sola jornada. Aquest itinerari en visita uns quants.

La ruta s'inicia al Papiol, a primera hora del matí (per accedir-hi des de Sant Feliu de Llobregat, es pren la N-340 cap al N i, després de Molins de Rei, es trenca a la dreta per la C-1413a). Aquí es troba el primer castell, construït al s. XI i restaurat al XV.

Des del Papiol, se segueix a migdia cap a Molins de Rei per la carretera C-1413a. En aquesta població, podem visitar les ruïnes del castell de Castellciuró, de construcció més recent.

Acabada la visita, la següent fortificació que recorre aquesta ruta se situa a Santa Coloma de Cervelló. S'hi accedeix deixant enrere el pont de Quatre Camins i seguint a mà esquerra per la carretera BV-2002. A Santa Coloma de Cervelló, es troba, en una esplanada situada a la dreta de la carretera, pròxima a la Colònia Güell, Castellnou de Cervelló, construït l'any 1292.

Després cal desfer el camí recorregut fins al pont de Quatre Camins i seguir per la N-IIa en direcció nord fins a Pallejà. Es té el temps just per apropar-se al castell, que com en molts altres casos, ha pres el nom de la localitat on es va assentar. El castell de Pallejà va ser construït l'any 1257, encara que l'edifici té caràcters gòtics i renaixentistes. El castell, de fàcil accés, es troba al carrer de Prat de la Riba.

Un cop visitat el castell de Pallejà, seguint per la carretera N-IIa cap al nord, s'arriba a Martorell. Aquí es poden visitar les ruïnes del castell de Rodanes o Rosanes, del s. XI, situat molt a prop del terme municipal de Castellví de Rosanes. Aquesta localitat és el punt final d'aquesta ruta. S'hi accedeix des de Martorell per la carretera BV-2433 en direcció sud.

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació