logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > el Maresme > Itinerari a peu fins al castell de Burriac

EL MARESME

Itinerari a peu fins al castell de Burriac


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10307
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Distància Distància: 5,5 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 hora 40 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +300 m. / -300 m.
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Plaça de l'Església, Cabrera de Mar
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.52814743, 2.39276162
Interès Interès: Natura / Cultura
 Descripció

Aquest itinerari porta al castell de Burriac, un bon mirador de la costa del Maresme i del seu rerepaís, que abasta fins al Montnegre, Montseny i cingles de Bertí.

Per fer aquesta excursió cal anar a Cabrera de Mar, població emplaçada pocs quilòmetres abans d'arribar a Mataró, des d'on s'hi arriba per l'autopista C-32 en direcció a Barcelona. Un cop aparcat el vehicle cal iniciar l'itinerari des de la plaça que hi ha tocant a l'església.

Una altra possibilitat és utilitzar la xarxa de tren de rodalies, amb servei cada 10 min, baixant a l'estació de Vilassar de Mar, complementant així la ruta tot travessant els hivernacles del Maresme. Cal anar en 5 min fins a l'Ajuntament, davant la platja i la carretera N-II. D'aquí es pot anar a Cabrera. S'inicia la ruta pròpiament dita a l'església de Cabrera tot seguint el carrer de Sant Joan.

Els punts d'interès de la ruta es troben al terme municipal de Cabrera de Mar: el castell de Burriac, la font Picant, i la riera de Cabrera.

Una variant més difícil i força més llarga d'aquesta ruta seria la que té el seu inici i final a la població de Vilassar de Mar: De Vilassar de Mar a Cabrera de Mar i el castell de Burriac (16,65 km / 4 hores 30 minuts / 582 metres de desnivell).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya