logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > l' Osona > Fageda de la Grevolosa i voltants

L' OSONA

Fageda de la Grevolosa i voltants


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10322
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Temps efectiu Temps efectiu: 1/2 dia
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Km 23'5 de la carretera BV-5224
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.10676912, 2.36527284
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura
 Descripció

El bosc o fageda de la Grevolosa és un lloc natural encisador, especialment en arribar la tardor, quan les fulles adopten aquells colors groguencs i rogencs tan característics d'aquests arbres caducifolis i que confereixen al paisatge una màgia especial.

El lloc és poblat per centenars de faigs de mides extraordinàries: n'hi ha que arriben al metre de diàmetre i depassen els trenta metres d'alçada. Es tracta d'uns dels faigs més alts de Catalunya i alguns d'ells han estat catalogats com a monumentals.

A l'interior d'aquest bosc, amb una grandària considerable, hi trobem tot de senders que ens permeten recórrer la fageda i gaudir del seu silenci i la penombra formada pels enormes faigs.

Per arribar-hi cal agafar la C-17 fins a Vic i connectar aquí amb la C-37 direcció Torelló. Després agafar la BV-5224, passar per Sant Pere de Torelló i el petit nucli de Sant Andreu de la Vola.

Colors de la fageda de la Grevolosa a la tardor
Colors de la fageda de la Grevolosa a la tardor

En el km 23'5 de la BV-5224 podeu deixar el cotxe al costat de la carretera i d'aquí neix el camí que us portarà a la fageda al cap d'uns trenta minuts de caminada (seguir les marques grogues i uns petits rètols).

Una altra alternativa és agafar un camí que comença al mateix Coll de Bracons i que baixa fins a la Grevolosa.

Per dinar a la zona trobem un parell de restaurants al proper nucli de Sant Andreu de la Vola (km 20'7 de la BV-5224), en direcció a Sant Pere de Torelló.

Són Mas Piguillem (km 163 de la C-37; tel. 93 858 43 80) i Cal Ferrer (tel. 93 858 45 57, només amb reserva prèvia).

Cap a l'altre costat, si pugem fins dalt del Coll de Bracons i baixem cap a la Vall d'en Bas seguint la BV-5224 uns 8 km, arribem al poblet de Joanetes, als peus del majestuós Puigsacalm, on trobem la Fonda Barris (tel. 972 690 064), la qual ofereix cuina tradicional i també cuina volcànica.

© Viatgeaddictes.com | Data publicació: 10/2006Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació