logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > el Vallès Occidental > En cotxe per la vall alta del Ripoll: de Castellar del Vallès a Gallifa

EL VALLÈS OCCIDENTAL

En cotxe per la vall alta del Ripoll: de Castellar del Vallès a Gallifa


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10333
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 25 km
Temps efectiu Temps efectiu: 4 hores
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Castellar del Vallès / Gallifa
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.61723380, 2.08732560
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
 Descripció

Itinerari que transcorre per la zona nord del Vallès Occidental, entre les serres de la Granera i l'Obac, molt pròxim al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

La ruta comença a Castellar del Vallès, al peu de la carretera C-1415a -per la qual s'hi accedeix des de Terrassa-, on destaca el castell de Castellar, als afores, i la magnífica església de Sant Esteve.

Una vegada visitada aquesta població, la ruta continua cap al nord per la B-124 en direcció a Sant Llorenç Savall. A 1,5 km, ens desviem a l'esquerra per la carretera BV-1249 fins a l'indret de Sant Feliu del Racó. Després es continua amunt (nord) seguint el curs del Ripoll i se surt de nou a la B-124, que es pren a l'esquerra (N) fins a les Arenes i Santa Maria de les Arenes.

Seguint riu amunt, s'arriba a Sant Llorenç Savall (km 12), poble molt bonic envoltat pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Del seu important patrimoni natural, destaca la bellíssima vall d'Horta, que s'endinsa força al massís. Un cop visitat el poble, l'itinerari es desvia cap a al nord-est per la BP-1241 en direcció a Sant Feliu de Codines.

Es passa pel nucli de la Ferreria i, finalment, després de 21 km, s'arriba a Gallifa. A Gallifa, petit poble situat enmig d'un paisatge molt ben conservat, bell i harmoniós, cal veure el nucli urbà, on destaca l'església parroquial de Sant Pere i el taller del ceramista Llorenç Artigas. Als afores, hi ha el singular castell de Gallifa i l'església de Santa Maria, declarats santuari de la Mare de Déu de l'Ecologia. És un lloc de repòs i meditació obert a tothom ubicat en un turó de vasta perspectiva. S'hi s'accedeix des de la mateixa carretera que s'ha utilitzat per venir (la BP-1241) tot reculant 2 km i prenent una pista de l'esquerra (est). Fi de l'itinerari.

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació