logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > el Vallès Oriental > El Matagalls des de Sant Marçal del Montseny pel coll Pregon

EL VALLÈS ORIENTAL

El Matagalls des de Sant Marçal del Montseny pel coll Pregon


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10341
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Alta
Distància Distància: 8.5 km
Temps efectiu Temps efectiu: 3 hores
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +690 m. / -690 m.
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Coll de Sant Marçal
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.80446650, 2.41818340
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Bonic itinerari que des del coll de Sant Marçal puja fins a l'emblemàtic Matagalls, des d'on s'albira una impressionant vista panoràmica del Parc Natural del Montseny i dels seus entorns.

El recorregut és en la seva major part ombrívol, discorrent per les boniques fagedes del vessant est de la muntanya.

El Matagalls, el segon cim més alt del Montseny (1.697 m), ha estat de sempre un lloc de pelegrinatge excursionista. La creu que corona el cim, els orígens de la qual es remunten al s. XVI o XVII, ha fet que, temps enrere, algunes persones coneguessin la muntanya amb el nom de la Creu.

La ruta està senyalitzada amb fites i amb dues ratlles horitzontals, de color blanc la superior i de vermell la inferior, corresponents al GR 5-2.

L'itinerari comença al coll de Sant Marçal. S'hi pot arribar des del sud o des del nord del Montseny. Des del nord cal situar-se a la carretera GI-543, que va des de prop de la C-17, entre el coll de Revell i Espinelves, fins a Viladrau. Al km 17 de la GI-543 cal trencar cap al sud per la GI-5201, que en 7 km mena al coll de Sant Marçal, punt on la carretera canvia de denominació per la de BV-5114.

Per arribar-hi des del sud cal prendre la carretera BV-5114, que surt de Sant Celoni entre els km 55 i 57 de la C-35, i seguir-la passant per Campins fins al coll de Sant Marçal, al km 28, on canvia de denominació per iniciar la GI-5201.

Els punts d'interès de la ruta es troben dins del terme municipal de Montseny: església de Sant Marçal, cim del Matagalls, fageda del vessant est del Matagalls, coll Pregon i coll de Sant Marçal.

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació