Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > el Baix Llobregat > Del Papiol a l'ermita de la Salut

RUTES EL BAIX LLOBREGAT

Del Papiol a l'ermita de la Salut


 Fitxa tècnica

Ruta en btt Ruta en btt
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Mitjana
Distància Distància: 9,9 km
Temps efectiu Temps efectiu: 55 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +310 m. / -310 m.
Circular  Circular:
Inici / final ruta Inici / final ruta: Font de les Escletxes, El Papiol
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta

 Descripció

Excursió pels voltants del Papiol, dintre dels límits meridionals del Parc Natural de Collserola, que permet visitar els frondosos boscos que envolten l'ermita de la Salut, antigament coneguda com a Santa Eulàlia de Madrona, una interessant església amb elements preromànics.

Un altre aspecte a destacar és el curiós fenomen geològic de les Escletxes. Itinerari recomanat i senyalitzat pel Patronat del Parc.

Cal anar al Papiol amb tren o per la carretera C-1413a que va de Molins de Rei a Rubí (a Molins de Rei, s'accedeix des de Sant Feliu de Llobregat per la B-24 en direcció N).

També s'hi pot fer cap prenent l'autovia A-2 o l'autopista AP-2. Per trobar l'inici de la ruta, cal dirigir-se al barri de les Cases del Puig, al NE del Papiol, i, deixant el cementiri a l'esquerra, passar pel pla de les Escletxes, una bòbila i, després d'una desviació que per l'esquerra puja a la Salut, situar-se davant de la font de les Escletxes. Se surt en direcció sud-est (mirant la font, cap a la dreta).

Un cop tornats al punt d'inici de l'itinerari es poden visitar les curioses Escletxes i, en acabat, el bonic nucli antic del Papiol i el castell medieval, ben conservat i restaurat, que presideix la població.

Tots els punts d'interès d'aquesta ruta els trobem a el Papiol: Castell del Papiol, Parc de Collserola, Les Escletxes, Ca n'Amigonet, Vistes de la vall de la Rierada, i Ermita de la Salut.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

^top

RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterInstagramYoutube


2001-2020 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2020 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació