logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > el Maresme > De Vilassar de Mar a Premià de Mar en cotxe

EL MARESME

De Vilassar de Mar a Premià de Mar en cotxe


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10305
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Distància Distància: 12,5 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 dia
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Vilassar de Mar / Premià de Mar
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.50234790, 2.39256592
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
 Descripció

Recorregut que mostra el patrimoni historicocultural de cinc pobles del Maresme, tres costaners, Vilassar de Mar, Premià de Mar i Cabrera de Mar, i dos d'interior, Cabrils i Premià de Dalt.

La ruta s'inicia a Vilassar de Mar, on s'arriba des de Mataró per la N-II en direcció sud-oest cap a Barcelona (és la primera població que es troba). Acabada la visita a aquesta població es pren cap al nord la B-502 en direcció a Argentona i s'accedeix a Cabrera de Mar.

Després de visitar Cabrera de Mar s'agafa una pista, al nord del poble, cap a l'oest que duu a Cabrils. Des d'aquí es travessa a ponent (sud-oest) la població anteriorment visitada de Vilassar de Mar i s'entra a Premià de Dalt. I finalment, es pren la carretera BV-5024 en direcció sud i s'arriba a Premià de Mar.

Els punts d'interès de la ruta proposada són els següents: Cabrils (Centre d'Estudis Naturistes del Maresme-Arboretum de Catalunya, Museu Municipal, església de la Santa Creu de Cabrils, castell de Can Jaumar, torres de guaita de Can Vehils i de Ca l'Amat, i ermita de Sant Cristòfol), Premià de Dalt (ermita de Sant Mateu, Santa Anna, Ca l'Escoda, les Pèrgoles, Can Vilar, Santuari de la Cisa, i el poblat ibèric de la Cadira del Bisbe), Cabrera de Mar (església de Sant Feliu, castell de Burriac, torre Ametller (veïnat de Santa Elena), església de Santa Elena, restes del temple i vil·la romana de Can Modolell, poblat ibèric d'Iluro, i platja del Pla de l'Avellà), Premià de Mar (escola La Lió, escola d'Assís, escola de la Salle, església de Sant Cristòfol, antiga fàbrica del Gas, i Museu de l'Estampació de Premià de Mar), i Vilassar de Mar (Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, torre de defensa de Can Nadal, Museu Municipal de Vilassar de Mar-Museu de la Marina, i Passeig Marítim).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya