logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > l' Osona > De Tavertet a l'ermita de Sant Corneli

L' OSONA

De Tavertet a l'ermita de Sant Corneli


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10317
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Distància Distància: 6,15 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 hora 25 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +225 m. / -225 m
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Església de Sant Cristòfol, Tavertet
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.99595375, 2.41900413
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Ruta força assequible que surt de l'espectacular poble de Tavertet, una de les icones del Collsacabra, situat ben bé al límit de la cinglera homònima.

Es puja a un petit cim proper, on hi ha la bonica ermita de Sant Corneli, un dolmen i un mirador natural, per retornar tot seguit al punt d'origen. Tan sols el curt tram final per accedir a l'ermita i al mirador és una mica dret.

A Tavertet s'arriba, des de Vic, dirigint-se primerament a Roda de Ter per la carretera C-153. Es deixa enrere aquesta població i se segueix fins a Santa Maria de Corcó (L'Esquirol), on cal entrar-hi i continuar per la carretera BV-5207 fins a Tavertet, a 13 km d'aquest punt. La ruta s'inicia a la plaça Major, davant l'església parroquial de Sant Cristòfol.

D'entre els molts punts d'interès de la ruta, tots ells al terme municipal de Tavertet, esmentem el nucli vell de la vila, el Dolmen i l'Ermita de Sant Corneli, l'Església de Sant Cristòfol de Tavertet, o les vistes de Tavertet sobre els cingles.

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació