logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > l' Osona > De Santa Maria de Lluçà al castell de Lluçà i l'ermita de Sant Vicenç

L' OSONA

De Santa Maria de Lluçà al castell de Lluçà i l'ermita de Sant Vicenç


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10319
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Distància Distància: 3 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 hora
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +150 m. / -150 m
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: BV-4341 - Monestir de Sta. Maria de Lluçà, Lluçà (Barcelona)
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.05090648, 2.03523261
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
Tipologia Tipologia: Ruta a peu en família
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Lluçà (a 760 m. d'alçada) és un nucli dispers de cases i masies que compta amb nombrosos i destacats vestigis històrics.

Dóna nom a la comarca natural del Lluçanès, actualment integrada a Osona. El municipi inclou, també, el poble de Santa Eulàlia de Puig-oriol. Al poble es visitarà l'església de Santa Maria de Lluçà i, en un turó veí, les restes d'un antic castell medieval i l'ermita romànica de Sant Vicenç, de finals del segle X. El trajecte discorre, a més, per un bell entorn natural de prats, camps de conreu i un bosc poblat de pins, roures i avets.

Per accedir a Lluçà cal agafar la carretera C-154, que uneix Prats de Lluçanès i Gironella, i prendre a mà dreta (al km 33) la BV-4341 que porta al poble en 4 km (a Prats de Lluçanès s'arriba des de Vic per la mateixa C-154 en direcció a Gironella). Al costat de l'antiga església de Santa Maria de Lluçà, del segle XII, hi ha un aparcament on es pot estacionar el cotxe.

Des d'aquí es creua la carretera i es pren un camí senyalitzat amb les marques blanques i vermelles del GR-1 (sender de Gran Recorregut) que es dirigeix cap al nucli de Santa Eulàlia de Puig-oriol.

Els punts d'interès de la ruta els trobem dins el terme municipal de Lluçà: el mirador des del castell de Lluçà, el propi castell de Lluçà, l'ermita de Sant Vicenç del castell de Lluçà i l'església de Santa Maria de Lluçà.

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació