logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > el Vallès Occidental > De Sant Cugat del Vallès a les ermites i masies de la vall de Sant Medir o de Gausac

EL VALLÈS OCCIDENTAL

De Sant Cugat del Vallès a les ermites i masies de la vall de Sant Medir o de Gausac


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10336
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Mitjana
Distància Distància: 12.5 km
Temps efectiu Temps efectiu: 3 hores 10 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +130 m. / -130 m.
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Plaça Octavià, Sant Cugat del Vallès
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.47367570, 2.08506920
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Es recorre la vall de Sant Medir (o de Gausac), situada entre el Tibidabo i Sant Cugat del Vallès, a través de boscos de pi blanc, alzinars i una frondosa vegetació de ribera vora el riu.

La ruta permet contemplar alguns dels boscos més ben conservats del Parc de Collserola. Les antigues ermites de Sant Adjutori i Sant Medir i l'espectacular monestir de Sant Cugat -museu, claustre i església monumentals- afegiran el vessant cultural a l'excursió.

L'itinerari és idoni per a ser fet amb bicicleta tot terreny. Fins ben a prop de Sant Medir se seguirà el recorregut del sender GR-6 (marques blanques i vermelles). De fet cal parar atenció a les nombroses bicicletes tot terreny que acostumen a circular per aquests paratges.

L'inici de l'itinerari és a la plaça Octavià de Sant Cugat del Vallès, davant mateix del magnífic monestir. A Sant Cugat s'hi pot accedir utilitzant les línies S2, S1, S5 i S55 dels FFCC de la Generalitat de Catalunya, R4 i R8 de Rodalies, a través de les autopistes C-16 (Túnels de Vallvidrera) i B-30 i de les carreteres BP-1417 (L'Arrabassada) i BV-1462.

Tots els punts d'interès es troben al terme municipal de Sant Cugat del Vallès i alguns d'ells són: Ermita de Sant Medir, Ermita de Sant Adjutori i Can Borrell.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya