logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > el Baix Llobregat > Recorregut de Molins de Rei a Olesa de Montserrat

EL BAIX LLOBREGAT

Recorregut de Molins de Rei a Olesa de Montserrat


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10274
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 60 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 dia
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Molins de Rei / Olesa de Montserrat
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.41451530, 2.01659200
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
 Descripció

Aquesta ruta s'acosta a una colla de pobles nascuts a les valls dels rius Anoia i Llobregat, els habitants dels quals han volgut combinar el tràfec de la industrialització amb la placidesa.

El recorregut comença a Molins de Rei (s'hi arriba des de Sant Feliu de Llobregat per l'A-2 i l'AP-2 en direcció nord), on s'ha d'anar fins a la cruïlla dels Quatre Camins per agafar la carretera B-24 en direcció a Tarragona fins al trencall de Corbera, on cal girar a mà dreta per la BV-2421. Uns 2,5 km més enllà, es passa pel poblet de la Palma de Cervelló, amb la seva bella església de Santa Maria i Sant Brici.

Uns 6 km després, s'arriba a Corbera de Llobregat. També cal visitar detingudament el monestir romànic de Sant Ponç, molt interessant i ben conservat, que pertany al terme municipal de Cervelló. S'hi arriba per una pista asfaltada que, en direcció sud, fa cap a can Rigol.

Monestir de Sant Ponç (© Wikimedia Commons)
Monestir de Sant Ponç (© Wikimedia Commons)

Tot seguit, cal continuar per la mateixa via cap al nord, desembocar a la carretera BV-2425 i prosseguir per l'esquerra (O) fins a la cruïlla de Gelida. Aquesta carretera puja fins al puig de la Creu de l'Aragall, on es poden admirar unes magnífiques vistes de la zona.

Al km 18 de la ruta, s'arriba a Gelida. Des d'allà cal agafar la carretera de Martorell (la C-243b) en direcció nord-est. Mentre es torna al Baix Llobregat, a la dreta es troba el trencall cap a Castellví de Rosanes, on hi ha restes del castell vell i d'una torre romana. Cal continuar per la mateixa carretera, girar a mà esquerra (O) per la B-224 i després, al km 28,5, a mà dreta (N) fins a Sant Esteve Sesrovires (per la BV-2293).

Un cop visitada la vila, s'ha de seguir la carretera que duu a la urbanització de Ca n'Amat i després porta a una cruïlla amb l'autovia A-2, que s'ha de seguir a l'esquerra. Quan ja es porten uns 39 km de ruta, cal sortir de l'autovia i entrar a Esparreguera. A continuació, s'agafa la petita carretera C-1414 que duu a Olesa de Montserrat, darrera etapa i punt final del recorregut.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya