Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > el Vallès Oriental > De Caldes de Montbui a Sant Miquel del Fai

RUTES EL VALLÈS ORIENTAL

De Caldes de Montbui a Sant Miquel del Fai


 Fitxa tècnica

Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 16 km
Temps efectiu Temps efectiu: 4 hores
Circular  Circular: No
Inici / final ruta Inici / final ruta: Caldes de Montbui / Sant Miquel del Fai
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura

 Descripció

Recorregut que discorre entre els cingles de Bertí i Gallifa per visitar Caldes de Montbui i les seves antigues i ben conservades termes romanes, la tradicional població d'estiueig de Sant Feliu de Codines i, finalment, el magnífic entorn natural de Sant Miquel del Fai.

L'inici de l'itinerari és a Caldes de Montbui, al peu de la carretera C-1415b (que comunica aquesta població amb Granollers, situat a llevant). Caldes fou, en època romana, una important estació termal mercès a la cabalosa deu d'aigua a 70ºC de temperatura. El conjunt arqueològic, una piscina rodejada de voltes, s'estén al voltant de l'anomenada font del Lleó. Les termes daten del s. II i constitueixen el monument més emblemàtic de la vila.

La ruta continua ara cap al nord per la C-59 fins a Sant Feliu de Codines per visitar aquesta anomenada població d'estiueig. A continuació, l'itinerari s'enfila cap al nord-est per la BV-1485 fins a Sant Miquel del Fai, hostaleria i monestir benedictí fundat el s. X en un indret pintoresc de gran bellesa i interès paisatgístic. Aquí finalitza l'itinerari.

Els punts d'interès d'aquesta ruta es troben als termes municipals de Caldes de Montbui (les termes romanes, la font del Lleó, el Museu Thermalia, el Museu Delger, i l'església de Santa Maria), de Sant Feliu de Codines (nucli urbà, el Mas Bosc, la Torre del Rellotge, i el Museu Arqueològic de Can Xifreda), i de Bigues i Riells (Sant Miquel del Fai, el monestir i els salts d'aigua).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

^top

RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterInstagramYoutube


2001-2020 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2020 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació