logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Principat d'Andorra > Itinerari llarg pel circuit de les fonts

EL PRINCIPAT D'ANDORRA

Itinerari llarg pel circuit de les fonts


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10349
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Mitjana - baixa
Distància Distància: 8.57 km
Temps efectiu Temps efectiu: 3 hores 20 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +343 m. / -343 m.
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Urb. Comella Parc, Andorra la Vella
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.49833300, 1.53027800
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada: Parcialment
Interès Interès: Natura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

El sender del Circuit llarg de les Fonts transcorre per pistes forestals enmig d’una densa vegetació: a mig camí arribarem als Planells de la Palomera amb els seus rocs calcaris corresponents. El trajecte planeja pel camí del Bosc Negre, en un entorn de gran bellesa, on trobarem diverses fonts. Ens portarà per llargs passatges de boscos de pi roig, fonts i rocs calcaris.

Per arribar al punt de sortida, agafem la carretera de la Comella (CS-101) des d’Andorra la Vella fins després del km 4, on hi ha un encreuament a dreta i un aparcament on deixar el vehicle (berenador de la Comella, GPS: 42° 29' 54", 01° 31' 49").

Des de l’aparcament, seguim pel camí de Prat Primer fins que trobem la indicació de la font de la Ruta, que surt a la dreta del camí i, en pocs metres, arribem a la font. Tornem al camí, seguim amunt i agafem un trencall a la dreta que condueix a la pista.

Hem de seguir per la pista forestal fins que trobem el camí del bosc Negre. Passem per la font i seguim fins que trobem un encreuament a l’esquerra agafant el camí del Bosc Negre fins al camí del Maians o de la font de Sansa. Seguim aquest camí, arribem a la font i més endavant passem per l’encreuament amb el camí de la Palomera.

Seguim el camí de la Palomera que puja per dins del bosc i passem per la font l’Astrell. Més endavant trobarem un mirador amb un aflorament calcari característic. Finalment, arribem als planells de la Palomera on hi ha un encreuament. Cal que girem a l’esquerra i continuem fins que trobem la font de la Palomera.

El camí planeja pel camí del Bosc Negre per dins d’un bosc de pi roig, en un entorn de gran bellesa. De sobte, ens trobem amb un encreuament; cal que seguim amunt fins que arribem al bell racó de la font del Cuc.

Refem el mateix camí fins a l’encreuament, on cal que girem a la dreta i baixem fins que trobem la pista forestal, i el mirador de la Comella. A partir d’aquí, hem de baixar uns 50 m per la pista i girar a l’esquerra. Tot davallant pel camí del Coll de la Trapella, arribem a la font de Ferro i la font del Cuc.

El camí planeja i remunta fins al coll de la Trapella. Llavors, seguim la pista avall, travessem la tanca metàl·lica i baixem per la carretera fins al punt de sortida i arribada.

© Andorra Turisme, SAU