logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Principat d'Andorra > A peu per l'Anella Verda d'Andorra la Vella

EL PRINCIPAT D'ANDORRA

A peu per l'Anella Verda d'Andorra la Vella


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10346
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Distància Distància: 1.4 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 hora 30 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +142 m. / -142 m.
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Camí del Currubell, Andorra la Vella
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.50656500, 1.52057280
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada: Parcialment
Interès Interès: Natura / Cultura
Tipologia Tipologia: Ruta a peu en família
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

L'Anella Verda és un continu natural al voltant de la ciutat d'Andorra la Vella, articulat per un grup d'enclavaments d'alt valor ecològic, paisatgístic, històric i cultural, i que permet valorar ambiental i socioculturalment la seva perifèria.

Els valors naturals, culturals i sociològics de l'Anella tracen un paisatge cultural que ens dóna a conèixer els recursos existents i l'organització social a través de la història, i ens diuen com ha evolucionat la zona i com s'ha anat configurant l'espai urbà.

Fins ara, el pulmó natural del nucli urbà han estat el rec del Solà i el de l'Obac, a banda i banda del riu Valira. Amb l'Anella Verda queden units per altres espais de la parròquia d'alt interès natural, històric i cultural, amb la finalitat d'establir una gran franja perifèrica al voltant de tot el nucli urbà d'Andorra la Vella.

El rec de l'Obac engloba la zona més boscosa del recorregut, però també els horts i els conreus de tabac. El rec del Solà és el gran mirador de la vall, des d'on es pot observar l'evolució paisatgística de la zona.

La ruta proposada és una caminada fàcil i amb poc desnivell que consta d'un petit itinerari dins la zona del Rec del Solà, amb inici en el Camí del Currubell i arribada en el Carrer Ciutat de Valls en la perifèria de la ciutat d'Andorra la Vella (també es pot fer com a ruta circular tornant al punt d'inici pel mateix camí).

Al llarg del seu recorregut tindrem la possibilitat d'interpretar els valors agrícoles i ramaders, i el propi rec, el domini de l'aigua. Durant el trajecte fins el rec, es poden observar diverses feixes i tipus de cultius, així com conèixer l'organització comunitària i la capacitat de convertir el peu de tarteres en terres aptes pels cultius.

Aquesta ruta la podem fer en qualsevol moment de l'any.

© Andorra Turisme, SAUAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació