logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > La costa fatídica, de Robert Hughes

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: La costa fatídica, de Robert Hughes

Fitxa i comentari de l'obra La costa fatídica, de Robert Hughes



La costa fatídica

Robert Hughes

Edició: 2002, Ed. Galaxia Gutenberg

Idioma: Espanyol

ISBN: 978-8481093766

Pàgs: 768

La costa fatídica es la crónica d'una epopeia fantàstica: el naixement d'Austràlia (on ell va néixer al 1938).

Entre finals del segle XVIII i la primera meitat del XIX infinitat de vaixells plens de presidiaris salpaven d'Anglaterra i, després de mesos de patiments a alta mar, dipositaven la seva sinistra càrrega a les remotes costes australianes. La gran illa es va convertir en una descomunal presó, habitada per cents de milers de convictes.

Algunes descripcions marineres d'aquesta obra recorden al millor Jack London, les peripècies més increibles semblen rescatades d'una novela de Robert L. Stevenson i els seus protagonistes es trobarien còmodes en els pitjors malsons narratius de Poe.

Hugues ha tingut l'habilitat de convertir un estudi històric en llibre d'aventures. La costa fatídica rescata uns temps difícils, i dibuixa la transformació d'una terra desèrtica i salvatge en una nació floreixent. El procés colonial fou llarg, dolorós i en masses ocasions cruel. Es van haver de canviar les lleis primitives per altres més civilitzades, acabar amb el llibertinatge i la barbàrie i esperar a que el temps i el treball convertissin aquest refugi de delincuents en un estat pròsper.

Comentat per Viatgeaddictes