logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > Guia del Quixot per terres de parla catalana, de Annabel Encontra / Alexandra Cuadrat

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: Guia del Quixot per terres de parla catalana, de Annabel Encontra / Alexandra Cuadrat

Fitxa i comentari de l'obra Guia del Quixot per terres de parla catalana, de Annabel Encontra / Alexandra Cuadrat



Guia del Quixot per terres de parla catalana

Guia del Quixot per terres de parla catalana

Annabel Encontra / Alexandra Cuadrat

Edició: 2016, Editorial Apostroph

Idioma: Català

ISBN: 978-84-945229-3-2

Pàgs: 304

L'obra Guia del Quixot per terres de parla catalana recrea el periple que va seguir aquest icònic personatge de la literatura universal per anar fins a la ciutat de Barcelona i que apareix a la segona part de l'obra El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha.

Es tracta, de fet, d’una guia turística i literària de l’antic camí Real en el seu pas per poblacions on es parla català, d'oest a est: Fraga, Alcarràs, Lleida, Bell-lloc, Mollerussa, Bell-puig, Tàrrega, Cervera, Els Hostalets (Ribera d’Ondara), La Panadella (Montmaneu), Porquerisses (Argençola), Igualada, Masquefa, Martorell, Molins de Rei i Barcelona.

Aquestes poblacions són les que es mencionaven en el mapa de 1576 d’Alonso de Meneses, molt popular a l’època i en el qual es suposa que es va inspirar Miguel de Cervantes per traçar la ruta que van seguir el cavaller i el seu fidel escuder fins a les platges de Barcelona.

Aquesta original guia permet gaudir de la ruta menys coneguda del Quixot, ja que no s'ha creat mai abans uan ruta cultural cervantina per terres de parla catalana, i aturar-vos en indrets tranquils, plens de cultura i història.

Les dues autores d'aquest llibre van dur a terme una recerca d’un any per tal d'escriure en format guia sobre els llocs pel quals devia haver passat El Quixot quan Cervantes el fa viatjar a Barcelona.

De tota manera, aquesta obra no és una guía turística convencional, on simplement s'enumera el patrimoni cultural museístic d’aquests pobles, sinó que també aporta un recull de curiositats, llegendes, menges, festes i celebracions típiques que abans es feien i d’altres que es mantenen fins els nostres dies, així com altres detalls amb encant.

Aquest llibre combina text amb fotografies i il·lustracions, i la seva publicació coincideix amb la celebració dels 400 anys del naixement de Miguel de Cervantes.

El pròleg és d’Anna Sàez, les fotografies de Llorenç Melgosa i els dibuixos són de Jordi Zaldívar, mentre que la coordinació i l'edició va a càrrec de les autores, Annabel Encontra Pons i Alexandra Cuadrat Capdevila.

Comentat per Viatgeaddictes