logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > Camins damunt les dunes, de Rafael Vallbona

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: Camins damunt les dunes, de Rafael Vallbona

Fitxa i comentari de l'obra Camins damunt les dunes, de Rafael Vallbona



Camins damunt les dunes

Camins damunt les dunes

Rafael Vallbona

Edició: 2011, Editorial La Galera

Idioma: Català

ISBN: 978-84-246-3609-8

Pàgs: 166

Amb el proverbi amazic "A poc a poc, el camell entra a la cassola" (vindria a dir que tot és possible amb esforç i tossuderia) comença aquesta novel·la de viatges i de descoberta personal.

La trama gira la voltant de les aventures al Marroc d'un adolescent de quinze anys, típicament nord-americà, que acompanya a la seva mare, actriu de telenovel·les i que està rodant uns episodis al Marroc.

Allà, el noi comença trobant molt a faltar la seva vida benestant i avorrida de Beverly Hills, però l'amistat que forja amb un jove amazic el portarà a conèixer una realitat molt diferent a la seva, la del poble amazic en el Marroc profund.

La novel·la està esquitxada, a més, d'algunes rondalles ancestrals amàzigues que lliguen amb el desenvolupament de l'obra i que ajuden a conèixer millor aquest poble nord-africà.

Es tracta d'una novel·la curta i de fàcil lectura, però alhora atractiva per la barreja d'elements que proposa l'obra. I aquest viatge iniciàtic d'un adolescent occidental, on vol trobar la seva llibertat i acaba trobant-se a sí mateix, pot resultar especialment interessant per a joves i adolescents. Val a dir que el retrat que n'ha fet l'autor de l'adolescent és molt versemblant.

Comentat per Viatgeaddictes