logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
cultura

CULTURA VIATGERA

Xerrades, audiovisuals i tallers de viatges

Agenda de presentacions, xerrades, tallers, projeccions i tertúlies de viatges


Coronavirus Covid-19

A causa de la situació d'excepcionalitat derivada del Coronavirus/Covid-19, qualsevol exposició i activitat presencial en museus, centres culturals, llibreries, etc s'han suspès fins a nou avís. En alguns casos s'ofereixen visites virtuals o activitats via streaming.

MUSEU MARÍTIM (Barcelona)

Museu Marítim de Barcelona. Av. de les Drassanes s/n - Barcelona
Horari: de dilluns a diumenge, de 10 a 20 h.

Del 20 de novembre de 2019 al 27 de setembre de 2020
Cants de sirena. Fascinació i abisme
Exposició. Més informació a la pàgina web de l'exposició

L'exposició Cants de sirena, fascinació i abisme mostra les manifestacions culturals generades al llarg del temps per la humanitat davant la por i la fascinació provocada pel mar: creences, mites, contes, éssers fantàstics, tabús, fórmules màgiques i manifestacions de religiositat popular.

Cants de sirena. Fascinació i abisme
Cants de sirena. Fascinació i abisme

Es divideix en tres àmbits: el mar i els éssers fantàstics que, segons la imaginació humana, poblen les seves profunditats; els ritus i mites entorn de la protecció del vaixell que s’ha de fer a la mar, i les creences marítimes com a patrimoni immaterial de la humanitat.

D’entre les peces que integren l’exposició destaquen diversos objectes, cartes nàutiques, ex-vots, models de vaixells i d’altres peces d’alt interès procedents de la col·lecció del Museu Marítim de Barcelona. També inclou un facsímil del cartell de Marc Chagall “Nice Soleil Fleurs” (procedent del Museu d’Història de Girona), un vaixell tipus xàvega malaguenya del 1926, una reproducció del dibuix de Picasso “El naufragi de la fragata Gneisenau al port de Màlaga” (procedent del Museu Picasso), el gravat “The Burial of Wilkie” (W.Turner, pintor i J. Cousen gravador), o l’aquarel·la d’A.Opisso “Interior d’una església”.

Al llarg de l’exposició trobareu referències a com la literatura ha reflectit les llums i les ombres del món de la navegació: Les Metamorfosis d’Ovidi, l’Odissea d’Homer, L’Antic testament, Mitologia del mar de Joan Amades o El rem de trenta-quatre de Joaquim Ruyra, entre d’altres.

L’exposició compta també amb recursos sonors -com ara converses reals entre gent de la mar i narracions d’històries i llegendes d’arreu del món- i audiovisuals.

^top

MUSEU EGIPCI DE BARCELONA (Barcelona)

Museu Egipci de Barcelona. C/ València, 284 08007-Barcelona
Dilluns a dissabte de 10 a 20 h. Diumenge de 10 a 14 h. Més informació al tel. 93 488 01 88

A partir del 23 d'octubre 2019
Dones i homes de l'Antic Egipte
Visita guiada el primer i tercer diumenge de cada mes a les 11h. Més info a la pàgina web de l'exposició.

A partir d’una selecció d’obres del propi Museu Egipci de Barcelona, aquesta mostra proposa un recorregut al llarg de tres mil anys al costat d’aquells personatges que visqueren en el decurs dels diferents períodes de la dilatada història faraònica.

Dones i homes que ens han llegat representacions en forma d’estàtua, de relleu o de pintura parietal, on s’hi poden apreciar els seus trets corporals (fortament estereotipats, atès la rigidesa canònica de l’art egipci), la seva indumentària i, en nombroses de les obres, textos que ens proporcionen, en el millor dels casos, els seus noms i llurs títols associats a les tasques que dugueren a terme en vida.

Escultura de l'exposició del Museu Egipci
Escultura de l'exposició del Museu Egipci

D’aquí que, tant qui va ocupar una alta posició dins la denominada piràmide social egípcia, com qui va formar part de la seva ample i multitudinària base, tingui alguna cosa que aportar al coneixement sobre l’antic Egipte.

Això s'aplica a camperols, servents, arquitectes, sacerdots, adoratrius, militars, escribes, administradors de temples, palaus o cases nobles…

Individus anònims o amb nom propi, com ara Idy, Nuby, Huy, Meritites, Neferu, Amenhotep o Pentaur.

Tots ells varen contribuir a crear i mantenir l’essència d’una civilització que –com cap altra– ha sabut perdurar en el temps i, amb ella, els seus protagonistes.


Exposició permanent
Tutankhamon. Història d'un descobriment
Preu entrada general: 11 €. Més informació a la pàgina web de l'exposició.

Fa noranta anys, un descobriment arqueològic va fer que el món dirigís la seva mirada cap a un remot racó d'Egipte en el qual s'havien enterrat alguns dels seus faraons més importants. Avui la troballa de la tomba de Tutankhamon a la Vall dels Reis segueix captivant l'ésser humà.

Amb aquesta exposició el Museu Egipci de Barcelona ret homenatge a aquesta autèntica aventura arqueològica a través d'espais dedicats als seus protagonistes, als mètodes de treball que es van seguir o a l'impacte mediàtic que va generar el descobriment. Tot sense deixar de banda temes que han promogut intensos debats com l'origen del propi rei, les causes de la seva mort o l'existència d'una terrible maledicció.

Un important nombre de peces del Museu il·lustren determinats aspectes de l'entorn del rei nen a la vegada que són representatives d'una àmplia varietat d'objectes amb els quals, els egipcis varen dotar les seves tombes.

Coronavirus Covid-19

A causa de la situació d'excepcionalitat derivada del Coronavirus/Covid-19, qualsevol exposició i activitat presencial en museus, centres culturals, llibreries, etc s'han suspès fins a nou avís. En alguns casos s'ofereixen visites virtuals o activitats via streaming.

Tallers i audiovisuals de viatges a càrrec dels Viatgeaddictes

Viatgeaddictes

Calendari de xerrades, tallers i audiovisuals a càrrec dels viatgers Yolanda Vila i Toni Pozo, responsables d'aquest web de viatges Viatgeaddictes.com.

audiovisual

De moment no tenim data per a un nou taller o audiovisual de viatges. Us mantindrem informats !!

^top

FÒRUM ALTAÏR (Barcelona). Calendari d'activitats

Llibreria Altaïr. Gran Via 616 - Barcelona.
Entrada gratuïta. Més informació al web de la llibreria Altaïr i al telèfon 93 342 71 70

Agenda d'activitats. Llista d'activitats organitzades per la llibreria Altaïr al seu espai de Gran Via 616.
^top

LLIBRERIA HORITZONS (Barcelona). Agenda d'activitats

Llibreria Horitzons (muntanya, viatges i natura). C/ Rosselló, 268 - Barcelona.
Més informació al web de la llibreria i al telèfon 93 451 30 97

Agenda d'activitats. Activitats organitzades per la llibreria Horitzons, a l'Eixample esquerra barceloní.
^top

MUNTANYA DE LLIBRES (Vic). Agenda d'activitats

Llibreria Muntanya de Llibres (muntanya, natura i viatges). C/ Jacint Verdaguer, 31 · Vic.
Entrada gratuïta. Més informació al web de la llibreria i al telèfon 93 885 08 85

Agenda d'activitats. Activitats organitzades per la llibreria Muntanya de Llibres, a la capital osonenca.
^top

B THE TRAVEL BRAND XPERIENCE (Barcelona). Agenda d'activitats

B the Travel Brand Xperience Barcelona. Avda. Diagonal, 512, Barcelona.
Més informació al web i al telèfon 93 365 93 40

Agenda d'activitats. Llistat d'ctivitats auspiciades per B the Travel Brand Xperience: exposicions, xerrades, ...
^top

CASA ASIA DE BARCELONA (Barcelona). Conferències i activitats

Casa Asia. Pavelló de Sant Manuel, dins del Recinte Modernista de Sant Pau. C/ Sant Antoni Maria Claret, 167 - 08025 Barcelona. Més informació al web i al telèfon 93 368 03 20

Agenda cultural. Llistat d'ctivitats auspiciades per Casa Àsia: exposicions, conferències, música, cinema, ...
^top

CENTRE CULTURAL CAN FABRA (Barcelona). Xerrades i projeccions de viatges

Centre Cultural Can Fabra. c/ Segre, 24-32 (districte de Sant Andreu) - Barcelona.
Cada tercer divendres de mes a les 19:00 h.

Sota el projecte Coneguem el món un petit grup d'enamorats del món, d'altres cultures i maneres de viure s'han unit per compartir les seves experiències amb tots aquells i aquelles que tinguin la curiositat i l'interès per a conèixer noves destinacions. Entrada lliure.

TV: Documentals de viatges i natura (La 2 de TVE i Canal 33 de TVC)

tve2C33 En diferents moments, a La 2 de TVE i al Canal 33 de Televisió de Catalunya.
També es poden veure per Internet a través del web, en directe o a la carta.

En les graelles d'ambdós canals de televisió, La 2 de Televisión Española i el 33 de Televisió de Catalunya podem trobar nombrosos docu- mentals o programes en altres formats que ens mostren la diversitat del planeta sota diversos i interessants punts de vista.

^top

RÀDIO: Els viatgers de la Gran Anaconda (Catalunya Ràdio)

Catalunya Ràdio Diumenge, de 16 a 17 hores, a Catalunya Ràdio. Es pot escoltar online a través del seu web.
Més informació al web del programa Els viatgers de la Gran Anaconda.

Al setembre de 2012 ha retornat a la graella de Catalunya Ràdio un gran clàssic que s'havia emès durant 12 anys en aquesta emissora.

Els viatgers de la Gran Anaconda no és un programa de viatges, sinó de coneixement del món: el viatge vist com una universitat avança- da i complementària de la vida. El viatge fa de metàfora, de vehicle per acostar-nos a altres paisatges físics i humans d'arreu de la Terra. Una finestra oberta per mirar més enllà del nostre horitzó cultural i acostar-nos a altres paisatges físics i humans d'arreu de la Terra.

Es tracta de facilitar la descoberta d'altres universos de pensament a partir de les vivències dels viatgers i viatgeres de l'àmbit cultural català. Ells són els protagonistes del programa, que aporten les notícies més fresques del món recollides sense intermediaris. Una finestra oberta per mirar més enllà del nostre horitzó cultural, estar al corrent del món en què vivim i agafar perspectiva respecte a nosaltres mateixos, perquè el viatge ens pugui donar la mesura exacta del que som.

^top

RÀDIO: Levando anclas (Radio Euskadi)

Diumenge, de 10 a 12 de la nit, a Radio Euskadi (EiTB). Es pot escoltar en directe o online a través del seu web.
Més informació a Levando anclas.

El seu conductor, Roge Blasco, ens convida a viatjar amb la imaginació. Els viatges i les aventures explicats directament pels seus protagonistes; les seves paraules ens remeten a altres zones llunyanes del planeta. Durant els seus ja més de 20 anys d'emissió, Roge Blasco ha aconseguit uns grans nivells d'audiència, fidel amb els anys. L'alternativa a l'excés de futbol en la nit dels diumenges.

^top

RÀDIO: SER Aventureros (Cadena SER)

SER Dissabtes, de 6 a 7 hores del matí, a la Cadena SER.
Més informació al web SER Aventureros.

SER-Aventureros és un programa que cada setmana busca la informació útil per al viatger, es fa ressó de les notícies relacionades amb l'aventura i comenta les experiències més apassionants amb viatgers. Per aconseguir-ho ha viatjat a tots els racons del globus, ha participat en els projectes més apassionants i compta amb experiències dignes dels grans aventurers. Entre els seus col.laboradors hi ha grans viatgers: periodistes, historiadors, escriptors i pensadors dedicats al món de l'aventura i del viatge.

^top

RÀDIO: Gente viajera (Onda Cero)

Onda Cero Dissabtes i diumenges de 12 a 14 h. a Onda Cero.
Es poden escoltar online els programes emesos a través del seu web Gente Viajera.

Programa dirigit per Esther Eiros en el que tenen cabuda tot tipus de viatges i aventures increíbles.

^top

PREMSA ONLINE: Suplements i portals de viatges de diaris generalistes

El Viajero - elpais.com - Suplement online de viatges i turisme del diari El País.

Descobrir - ara.cat - Revista online de rutes, idees i allotjaments per Catalunya del diari Ara.

Viajar - elperiodico.com - Revista de viatges online del diari El Periódico.

El Mundo viajes - elmundo.es - Portal online de viatges i turisme del diari El Mundo.

ABC Viajar - abc.es - Portal online de viatges i turisme del diari ABC.

^top

Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació