Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---

BIBLIOTECA DE VIATGES - Llibres de viatges per títol: lletra M

La nostra selecció de llibres de viatges de tots els temps


MESTRES, JAUME

Marroc i Egipte. Cròniques de l'Anaconda

Edició: 2004, Columna Edicions
Idioma: Català
ISBN: 978-84-664-0463-1
Pàgs: 298

Jaume Mestres recull en aquest nou llibre les seves impressions de bon viatger sobre dos països del nord d'Àfrica: el Marroc i Egipte.

Aquesta vegada l'itinerari de l'autor ens porta a descobrir indrets i racons perduts des de l'Atles al Sinaí, oasis esplendents i poblacions que semblen aturades en el món medieval, lluny dels circuits més coneguts de les gran ciutats, com el Caire o Marràqueix.

La mirada curiosa de Mestres es fixa en els detalls humans, en la gent del poble, i en les variacions cromàtiques de paisatges superbs. La narració, extraordinària i seductora, i les excel·lents imatges que acompanyen el llibre, permeten al lector endinsar-se en els llocs que se li obren al davant, com si els estigués veient amb els seus propis ulls.

Tant si heu visitat qualsevol dels llocs esmentats com si no gaudireu d'allò més la lectura d'aquesta nova entrega.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

ROBB, PETER

Medianoche en Sicilia

Edició: 2003, Alba Editorial
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8484280248
Pàgs: 477

L'autor, Peter Robb, va viure catorze anys al Mezzogiorno italià i de la seva experiència sorgeix Medianoche en Sicilia, obra que va obtenir el Premi Victorian Premier.

En mans de Robb el paisatge de Sicilia esdevé una metàfora de la seva història que està lligada inextricablement a la cuina, l'art, i a la màfia siciliana.

Robb ha aconseguit un llibre de viatges que és un retrat d'un país en una situació molt difícil, que ofereix al lector un quadre, ple d'escenes i personatges, per on la nostra imaginació pot vagar. Des de la gènesis de El Gatopardo fins els costums sexuals dels mafiosos, Robb condensa mig segle d'història en les pàgines d'aquest llibre.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

SAPOLSKY, ROBERT M.

Memorias de un primate

Edició: 2001, Editorial Mondadori
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8439706991
Pàgs: 386

Robert M. Sapolsky ha entrat en l'escollida elit dels escriptors naturalistes, aquest petit microcosmos verd pel qual es passegen exemplars humans tan brillants com Gerald Durrell, Jane Goodall o George B. Schaller.

El doctor Sapolsky, voluntari del Museu de Ciències Naturals de Nova York amb 21 anys, viatja a Kenya amb dos úniques eines en el seu equipatge: alguns coneixements de Suajili i tones d'entusiasme.

En un idealista que té com objectiu central de la seva vida estudiar els primats en el seu hàbitat natural. Els seus textos són vigorosos, creatius i infinitament sorprenents. Llegint a Sapolsky coneixem Kenya, intimem amb els seus habitants i gaudim de detalls inèdits d'un continent en perill.

La ciència, amb les seves imprescindibles dosis d'informació i rigor, pot resultar divertida. I el lector no especialitzat pot gaudir amb ella. Aquest és el gran assoliment d'aquest biòleg nord-americà, un dels grans descobriments de la literatura de naturalesa dels últims temps.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

SÁNCHEZ LÁZARO, MÓNICA

Memorias del Mato Grosso: una misión en el umbral de la Amazonia

Edició: 2004, Ediciones B
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8466611343
Pàgs: 256

La darrera edició del Premio Grandes Viajeros d'Edicions B ens duu fins al Mato Grosso brasiler, lloc al que una jove periodista de Càceres decideix viatjar per a ajudar com voluntària en el procés de digitalització de l'arxiu de Pere Casaldàliga (bisbe de la prelazia de Sao Felix do Araguaia i defensor dels oprimits).

Mónica Sánchez Lázaro acaba la carrera i se submergeix en una aventura que té aspectes surrealistes, en ocasions, però que sobretot és una crònica càlida i intensa d'una regió desconeguda habitada per indígenes cada vegada més aïllats.

El llibre és una sorpresa. Per tractar-se d'una autora novella i pel magnífic nivell del text, capaç d'analitzar la història del Mato Grosso, amb tots els seus conflictes polítics i els seus revessos ecològics, de manera molt personal però sense oblidar el rigor i sense sacrificar la frescor.

Aquest llibre té la càrrega emocional, l'esperit aventurer i capacitat descriptiva que caracteritza als bons llibres de viatges.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

RAMIS, SERGI

Mercados africanos

Edició: 2002, Editorial Altair
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8495907202
Pàgs: 127

La vida a l'Àfrica gira al voltant dels carrers i places que es dediquen al comerç, aquests llocs anàrquics on comprar llavors de cardamom, casets amb música, carn de mico, robes explosives o, simplement, on xerrar, veure passar la tarda i, tal vegada, tallar-se el pèl a l'estil de la regió.

Els mercats són el centre de la vida, són el principi i el final del camí, el millor museu i l'única referència fiable.

Sergi Ramis, periodista i viatger a parts iguals, després de 15 anys de viatges pel continent s'ha decidit a explicar tots els secrets per a gaudir d'aquest món de bojos: des d'un petit diccionari (si vols una cervesa de mill has de demanar una chapaló) a una sèrie de perfils dels personatges que ens trobarem en aquests comerços al carrer.

Recorre Àfrica des de Dakar, en la costa Atlàntica, fins Zanzíbar, en l'oceà Indic, passant per llocs tan diferents cultural i socialment com Addis Abeba, Dete, Bukavu o Hohoe.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

LLORENS, JORDI

Mercats del món

Edició: 2007, Angle Editorial
Idioma: Català
ISBN: 978-84-96521-98-8
Pàgs: 288

Tot i no ser un llibre de literatura pròpiament dita, aquest llibre mereix ser inclòs en un apartat de llibres per a viatgers, ja que per primera vegada un llibre recull l'essència del fascinant món dels mercats.

El llibre combina més de 300 fotografies del fotògraf Jordi Llorens, en les que ha captat la bellesa dels mercats tradicionals, els colors i les olors, la varietat de races i formes de vida, els costums, els rituals quotidians, etc., i els textos de Sergi Ramis, gran viatger i coneixedor dels mercats tradicionals d'arreu del món.

Mercats del món endinsa el lector en la vida i les activitats humanes que es generen als mercats i al seu voltant, fent un recorregut per tots els indrets del món, des del punt més remot de la superfície de la Terra fins el més transitat. La intensitat fabril d'aquests mercats queda reflectida en les espectaculars fotografies que recull el llibre.

El llibre s'estructura en tres grans apartats: El mercat, punt de trobada mostra els llocs on s'alcen els mercats: els marges dels camins, els rius, l'exterior de les ciutats, les places... Vides que es creuen és un capítol dominat per la gent: la vida prèvia al mercat (gent que va cap al mercat), els venedors, els compradors, la gent que torna a casa amb la compra, la vida a les cases, els rituals vinculats al menjar... I finalment, El banquet de les sensacions ens mostra els productes principals: des dels productes bàsics (blat, arròs, carns, peix...) als elaborats (roba, barrets...), mostrant imatges dels processos de producció: camps d'arròs i blat, pescadors...

Comentat per Viatgeaddictes
^top

MESTRES, JAUME

Mèxic, Belize, Guatemala. Cròniques de l'Anaconda

Edició: 2003, Columna Edicions
Idioma: Català
ISBN: 978-84-664-0168-5
Pàgs: 119

L'infatigable Jaume Mestres, conegut sobretot per les cròniques que enviava setmanalment al programa de ràdio Els viatgers de la Gran Anaconda de Catalunya Ràdio des dels llocs més recòndits del planeta, recull en aquest volum les cròniques fetes des de les terres maies de Mèxic, Belize i Guatemala.

Al llarg de les seves pàgines s'endinsa per les selves de l'Amèrica Central a la recerca d'unes cultures i uns paisatges que malden per sobreviure a l'hostilitat d'un món enemic de la diversitat i la natura.

Es tracta d'un llibre que interessa als que agrada viatjar, per suposat, però també als que no, perquè tal com diu l'escriptora Mª Mercè Roca al pròleg del llibre són sobretot les persones que presenta l'autor a les seves cròniques les que fan que aquestes siguin tan vives i que hom quedi atrapat en la lectura.

No és un llibre de postals idíl·liques, sinó d'imatges quotidianes captades per l'ull respectuós, irònic i profund de Jaume Mestres.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

CHURCHILL, WINSTON

Mi viaje por África

Edició: Editorial Ediciones del Viento
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-84-933001-5-2
Pàgs: 159

Winston Churchill, a més de líder britànic durant la Segona Guerra Mundial i premi Nobel de literatura, fou un viatger incansable i un aventurer impenitent.

Només d'aquesta manera es pot qualificar a un home que va participar en importants expedicions (les fonts del Nil), que va lluitar en diversos fronts (Cuba, Sud-àfrica, Índia...) i que des de la política va defensar al seu país contra els pitjors enemics possibles.

Churchill tenia una magnífica memòria, però afortunadament gaudia escrivint i va passar a paper la majoria dels grans esdeveniments que va viure.

Aquest deliciós llibre recull unes senzilles vacances a Àfrica (Kenya, els grans llacs, el Nil Blanc...) en les quals bàsicament es dedica a caçar, col·leccionar papallones i observar el món que l'envolta. Churchill sap com fer que els detalls més insignificants, i les anècdotes més simples, arribin en els seus escrits a la categoria de peces mestres.

En resum, estem davant un narrador atípic, en ocasions brillant i en altres funcional, que fan d'aquest llibre una petita joia.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

facebooktwitterYoutube
Book Hostels Online Now
RentalCars
Casa del Libro

eBooks de viatges
a Casa del Libro

Fnac

Literatura viatges

COMUNITAT

facebooktwitterYoutube


2001-2017 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2017 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació