Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---

BIBLIOTECA DE VIATGES - Llibres de viatges per títol: lletra A

La nostra selecció de llibres de viatges de tots els temps


MORET, XAVIER

A la sombra del baobab. Viaje en busca de las raíces de África

Edició: 2006, Ediciones Península
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-84-8307-730-6
Pàgs: 224

Es tracta d'una peripècia vital, una experiència compartida per dos homes, un escriptor i un fotògraf, amb una destinació definida: el baobab, els baobabs escampats pels quatre punts cardinales de Botswana (Kubu, Baines, Nxai, Moremi o Chobe).

Un viatge a la caça i captura de l'arbre més gran i llegendari del món, el primer arbre que els déus van plantar sobre la Terra. Un viatge darrere del paradís perdut, on les arrels del baobab es fonen amb les arrels d'un mateix, on el descobriment i el reconeixement dels baobabs és un viatge d'autoconeixement.

Un viatge amb les mil i una penalitats de l'home europeu incapaç d'enfrontar-se a una plaga de mosquits, a un rugit de lleó o a uns pneumàtics poc aptes per al desert.

Unes pàgines molt agradables de llegir, amb tocs d'humor i ironia, i que traslladen al lector als captivants paisatges africans.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

PERNAU, GABRIEL

A la Xina en bicicleta

Edició: 1997, Edicions La Campana
Idioma: Català
ISBN: 978-84-88791-50-X
Pàgs: 376

Al 1996 Gabriel Pernau es va animar a recórrer en bicicleta la ruta de la seda en la seva variant menys freqüentada.

El punt de partida era Istanbul, creuant després les repúbliques de l'Azerbaidjan, el Turkmenistan, l'Uzbekistan, el Kirguizistan, el Kazakhstan, i arribant a les ciutats xineses de Xi'an i Beijing. En total foren 4 mesos, 7.145 quilòmetres, 8 països. Amb bicicleta i tot sol.

Aquest llibre és la crònica d'un vell somni infantil de l'autor i qualsevol lector que hagi somiat alguna vegada viure una gran aventura la viurà en aquestes pàgines com si en fos el protagonista.

Al llarg del llibre trobem un munt de notícies de primera mà sobre els països més poc coneguts de l'Àsia, així com la narració d'experiències personals, explicades amb la seducció que neix dels fets viscuts.

A Pernau el prenen per espia, li posen tots els inconvenients per obtenir visats, però aconsegueix superar els ports més alts de muntanya, travessar els deserts, i fer amistat amb els desconeguts que el conviden a menjar i a dormir a casa seva.

Aquest llibre acaba convertint-se en un gran retaule d'un món quotidià, vist per dins, que no té res a veure amb els nostres costums. I no hi falta aquell punt d’humor amb què l'aventurer europeu es mira ell mateix.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

RAICH, JORDI

Afganistán también existe

Edició: 2002, Editorial RBA
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8479018924
Pàgs: 286

Jordi Raich ofereix una nova visió d'un poble que ha sofert l'autoritarisme irracional de governs imposats i els danys col·laterals d'intervencions estrangeres que han sumat morts a una llarga llista de víctimes.

Poble avasallat i abandonat a la seva sort, i que el seu amor a la vida ha sabut resistir a les pitjors èpoques. Fascinant terra de bellesa arrebatadora.

Afganistan també existeix, barreja d'ironia, tristesa i passió, descobreix personatges entranyables, hospitalaris, orgullosos i contradictoris plens de saviesa i humor, ingredients essencials per a sobreviure a qualsevol situació. I la d'Afganistan és, sens dubte, una situació desesperada.

L'autor visita durant tres anys Afganistan, entre 1994 i 2002, i viu en directe alguns dels esdeveniments més importants patits per la població local. L'apogeu i la caiguda del Mulà Omar, el retorn dels senyors de la guerra de l'Aliança del Nord, la pressió informativa i militar, la misèria i la fam... Jordi Raich descriu els personatges amb els quals es creua i analitza exhaustivament la situació del país.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

CANETTI, ELÍAS

Al encuentro de Marraquech

Edició: Editorial Pre-Textos
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8481914312
Pàgs: 119

En el viatge al Marroc que es narra en aquest llibre, realitzat en 1954, l'escriptor es submergeix en l'ambient dels barris més coloristes i sorollosos de Marraqueix. Acaba d'arribar d'un Londres pretenciós i estirat, i es troba amb una ciutat abigarrada, alegre i vitalista.

Premi Nobel de Literatura en 1981, Canetti va néixer a Bulgària però es va criaa a Anglaterra, Àustria i Alemanya. Va ser un viatger singular, escapant dels llocs comuns, i de les persones comunes i concentrava la seva atenció en situacions i personatges singulars.

Recorre els mercats (inclosos els de camells) i es fixa en tots els detalls, físics i de comportament, dels personatges que poblen la fascinant ciutat. El resultat d'aquest treball d'investigació, en el qual l'autor presta especial interès al concepte marroquí de la vida i de la mort, de la desgràcia i la fortuna, és un llibre de viatges fascinant.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

THESIGER, WILFRED

Arenas de Arabia

Edició: 2003, Editorial Península
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-84-8307-542-5
Pàgs: 446

Aquesta obra mestra de Wilfred Thesiger (1910-2003, l'últim dels grans viatgers i exploradors anglesos) és el millor dels seus llibres i parla sobre els cinc llargs anys que l'autor va emprar viatjant entre les gents nòmades del sud de la península aràbiga (Iemen, Oman, Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs) a finals dels anys quaranta, poc abans que arribés la febre del petroli, quan l'Orient Mitjà no havia canviat encara des de feia segles i on els seus amics beduïns se sentien encara lliures en el desert.

Són molts els detalls que fan d'aquesta obra un clàssic de la literatura de viatges: la visió que ens dóna sobre la calidesa, la generositat i la ferocitat del poble beduí; la bella escriptura sobre un lloc i una època que ja van deixar d'existir; i la seva profunda reverència pel desert mateix.

Però el que realment distingeix aquesta obra de Thesiger és el seu pur amor pel viatge, per la pròpia experiència que aquest suposa. Ignorant el romanticisme obvi, el fet de tractar de viure la vida en primera persona, de sentir el món per un mateix, és el veritable motor que impulsa al viatge. Per tot això aquest magnífic llibre és un tribut a tradicions ja desaparegudes.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

facebooktwitterYoutube
Book Hostels Online Now
RentalCars
Casa del Libro

eBooks de viatges
a Casa del Libro

Fnac

Literatura viatges

COMUNITAT

facebooktwitterYoutube


2001-2017 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2017 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació