Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---

BIBLIOTECA DE VIATGES - Llibres de viatges per autor: lletra S

La nostra selecció de llibres de viatges de tots els temps


SÁNCHEZ LÁZARO, MÓNICA

Memorias del Mato Grosso: una misión en el umbral de la Amazonia

Edició: 2004, Ediciones B
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8466611343
Pàgs: 256

La darrera edició del Premio Grandes Viajeros d'Edicions B ens duu fins al Mato Grosso brasiler, lloc al que una jove periodista de Càceres decideix viatjar per a ajudar com voluntària en el procés de digitalització de l'arxiu de Pere Casaldàliga (bisbe de la prelazia de Sao Felix do Araguaia i defensor dels oprimits).

Mónica Sánchez Lázaro acaba la carrera i se submergeix en una aventura que té aspectes surrealistes, en ocasions, però que sobretot és una crònica càlida i intensa d'una regió desconeguda habitada per indígenes cada vegada més aïllats.

El llibre és una sorpresa. Per tractar-se d'una autora novella i pel magnífic nivell del text, capaç d'analitzar la història del Mato Grosso, amb tots els seus conflictes polítics i els seus revessos ecològics, de manera molt personal però sense oblidar el rigor i sense sacrificar la frescor.

Aquest llibre té la càrrega emocional, l'esperit aventurer i capacitat descriptiva que caracteritza als bons llibres de viatges.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

SAPOLSKY, ROBERT M.

Memorias de un primate

Edició: 2001, Editorial Mondadori
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8439706991
Pàgs: 386

Robert M. Sapolsky ha entrat en l'escollida elit dels escriptors naturalistes, aquest petit microcosmos verd pel qual es passegen exemplars humans tan brillants com Gerald Durrell, Jane Goodall o George B. Schaller.

El doctor Sapolsky, voluntari del Museu de Ciències Naturals de Nova York amb 21 anys, viatja a Kenya amb dos úniques eines en el seu equipatge: alguns coneixements de Suajili i tones d'entusiasme.

En un idealista que té com objectiu central de la seva vida estudiar els primats en el seu hàbitat natural. Els seus textos són vigorosos, creatius i infinitament sorprenents. Llegint a Sapolsky coneixem Kenya, intimem amb els seus habitants i gaudim de detalls inèdits d'un continent en perill.

La ciència, amb les seves imprescindibles dosis d'informació i rigor, pot resultar divertida. I el lector no especialitzat pot gaudir amb ella. Aquest és el gran assoliment d'aquest biòleg nord-americà, un dels grans descobriments de la literatura de naturalesa dels últims temps.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

SORIANO, TINO

Fotografía de viajes

Edició: 2001, Editorial Juventud
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8426131904
Pàgs: 256

Tino Soriano és un dels fotògrafs amb més renom de casa nostra i ha combinat els seus periples pel món amb amplis reportatges de caràcter social.

En aquest llibre, el seu primer llibre de tècnica fotogràfica, Tino Soriano revela secrets de la fotografia de viatges: composició de la imatge, aspectes tècnics de l'equip, equip més adequat per als viatges, respecte als costums locals o els raigs X als aeroports.

Degut a la seva data d'edició (al 1986, tot i que revisat a l'any 2001) aquest llibre no parla encara de la fotografia digital, tot i que el 90% del seu contingut encara es pot considerar vigent, ja que ens parla de la metodologia per a prendre imatges durant el viatge, una pràctica que és la mateixa fotografiant amb pel.lícula o amb un sensor digital.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

SOUBLIN, JEAN

La segunda mirada. Viajeros y bárbaros en la literatura

Edició: 2003, Editorial Tusquets
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-84-8310-898-7
Pàgs: 208

Aquest llibre ens planteja una pregunta: en els viatges, en la vida, en el xoc entre països i cultures: ¿qui és el bàrbar i qui el civilitzat?. Aquesta és una qüestió peliaguda que, en aquests temps de crisi, adquireix una actualitat brutal.

L'autor, un francès d'esperit nòmada que ha recorregut mig món fent negocis, sap de què parla. I ho escriu en aquesta obra de forma amena, recorrent a exemples històrics que ens recorden que el món és un mocador no massa net.

Soublin ens convida a compartir aquesta segona mirada que la literatura i la història han llançat sobre «l'altre». Cadascun dels capítols traça el superb retrat d'una d'aquestes trobades entre literatura i «barbàrie».

Comentat per Viatgeaddictes
^top

SPENCE, JONATHAN D.

El Palacio de la memoria de Matteo Ricci

Edició: 2002, Editorial Tusquets
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-84-8310-822-2
Pàgs: 344

Aquest llibre narra la història del jesuïta Matteo Ricci, que va sortir al 1577 d'Itàlia per a dur la doctrina cristiana pels llocs més oblidats, perduts i pagans de tot l'Extrem Orient.

Ricci, home de profundes conviccions i una descomunal capacitat intel·lectual, va utilitzar tots els recursos al seu abast per a dur endavant la seva missió.

Aquest llibre, una biografia apassionant d'un personatge singular, va molt més enllà del simple perfil d'un home especial. Jonathan D. Spence, sinòleg britànic especialitzat en història oriental i en humanitats, descriu de manera minuciosa i amena, la trobada entre dues cultures tan oposades com són l'oriental i l'occidental, un xoc de trens que va alterar les conductes intel·lectuals de la segona meitat del segle XVI.

Es tracta d'una biografia, però també un llibre d'història, amb una lúcida mirada sobre l'antiga Xina.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

STRUBELL, PABLO / MARCOTEGUI, ITZIAR

Com preparar un gran viatge. El manual dels rodamóns

Com preparar un gran viatgeEdició: 2012, ungranviaje.org
Idioma: Català
ISBN: 978-84-616-3647-1
Pàgs: 272
Altres: En paper i e-book

Aquest llibre, autoeditat pels seus autors, Pablo Strubell i Itziar Marcotegui, és un exhaustiu manual pràctic molt útil per als viatgers independents, per a aquells que busquen un viatge més enllà de les vacances convencionals, com ara agafar-se un temps sabàtic per donar la volta al món, recórrer la Ruta de la Seda o, en definitiva, emprendre l'aventura d'un viatge per lliure.

Amb la seva pròpia experiència en llargs viatges (Itziar i Pablo van creuar junts Àfrica de sud a nord per la costa occidental durant un any), amb molta dedicació i amb el consell afegit de viatgers amics experimentats (i experts cadascun en el seu camp: viatges en família, viatges per a gent amb algun tipus de discapacitat, etc), el llibre dóna resposta als múltiples dubtes que planteja un llarg viatge en totes les seves etapes, des de la planificació fins a la tornada a casa, passant pel dia a dia en ruta.

Perquè, tal com afirmen els seus autors, un llarg viatge exigeix haver-lo pensat i planificat bé, anticipant les necessitats i mesurant els recursos que caldran per a dur-lo a terme. I aquest fou el punt de partida d'aquest manual per a rodamóns.

Gràcies a la seva exhaustivitat i la gran quantitat de consells pràctics que trobem en les seves pàgines, basats sempre en el sentit comú, però també en les pròpies experiències dels seus autors, aquest llibre ens sembla realment necessari per a qualsevol viatger rodamón que es preï, tingui una gran experiència en aquest tipus de viatges o no. Una eina ideal per llegir abans del viatge i per a dur-lo com a suport un cop en ruta.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

facebooktwitterYoutube
Book Hostels Online Now
RentalCars
Casa del Libro

eBooks de viatges
a Casa del Libro

Fnac

Literatura viatges

COMUNITAT

facebooktwitterYoutube


2001-2017 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2017 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació