Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---

BIBLIOTECA DE VIATGES - Llibres de viatges per autor: lletra P

La nostra selecció de llibres de viatges de tots els temps


PAMUK, ORHAN

Istanbul: ciutat i records

Edició: 2007, Editorial Bromera
Idioma: Català
ISBN: 978-8498241839
Pàgs: 446

Llibre autobiogràfic que ens transporta a l'Istanbul més íntim de Pamuk, autor turc nascut en aquesta ciutat i guardonat amb el Premi Nobel de Literatura l'any 2006.

Mentre coneixem detalls de la vida familiar de l'autor durant la seva infància i adolescència, la lectura ens transporta als carrerons estrets i empedrats de la ciutat, a les botigues de barri, al pont de Gàlata amb els seus pescadors, a la Banya d'Or, i per sobre de tot a la veneració incondicional pel Bòsfor.

Més enllà de l'Istanbul turístic o del clàssic llibre de viatges, aquesta obra destil·la un profund afecte de l'autor cap a la seva ciutat, però també la nostàlgia vers l'esplendor d'un passat que malauradament ja se n'ha anat.

Tot i que aquesta obra no és ben bé un llibre de viatges, però ajuda a conèixer el lloc i reflecteix molt encertadament allò que descriu.

Comentat per Cristina Sánchez Mezquida
^top

PERNAU, GABRIEL

A la Xina en bicicleta

Edició: 1997, Edicions La Campana
Idioma: Català
ISBN: 978-84-88791-50-X
Pàgs: 376

Al 1996 Gabriel Pernau es va animar a recórrer en bicicleta la ruta de la seda en la seva variant menys freqüentada.

El punt de partida era Istanbul, creuant després les repúbliques de l'Azerbaidjan, el Turkmenistan, l'Uzbekistan, el Kirguizistan, el Kazakhstan, i arribant a les ciutats xineses de Xi'an i Beijing. En total foren 4 mesos, 7.145 quilòmetres, 8 països. Amb bicicleta i tot sol.

Aquest llibre és la crònica d'un vell somni infantil de l'autor i qualsevol lector que hagi somiat alguna vegada viure una gran aventura la viurà en aquestes pàgines com si en fos el protagonista.

Al llarg del llibre trobem un munt de notícies de primera mà sobre els països més poc coneguts de l'Àsia, així com la narració d'experiències personals, explicades amb la seducció que neix dels fets viscuts.

A Pernau el prenen per espia, li posen tots els inconvenients per obtenir visats, però aconsegueix superar els ports més alts de muntanya, travessar els deserts, i fer amistat amb els desconeguts que el conviden a menjar i a dormir a casa seva.

Aquest llibre acaba convertint-se en un gran retaule d'un món quotidià, vist per dins, que no té res a veure amb els nostres costums. I no hi falta aquell punt d’humor amb què l'aventurer europeu es mira ell mateix.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

PERNAU, GABRIEL

Tot Cuba amb bicicleta

Edició: 1999, Editorial La Campana
Idioma: Català
ISBN: 978-8488791733
Pàgs: 244

A la tardor de 1998 Gabriel Pernau va decidir creuar Cuba de cap a cap amb la mateixa bicicleta que li havia portat dos anys abans per la Ruta de la Seda a l'Àsia.

El seu objectiu era defugir les destinacions més trillades i submergir-se en la vida quotidiana de l'interior de l'illa.

Des de Santiago de Cuba, per on acabava de passar l'huracà Georges, fins a les platges de Maria la Gorda, que trobaria amenaçades pel també huracà Mitch. L'esperaven gairebé 2.000 quilòmetres de descobriments i experiències.

La profusió d'aromes i colors del tròpic, el paisatge exuberant, les restes encara visibles del passat colonial i, sobretot, les xerrades als modests habitatges on l'allotjaven, o els comentaris espontanis captats al vol, anirien configurant al llarg del camí una amplíssima panoràmica d'una realitat que desborda amb la seva riquesa tant els clixés polítics com els eslògans turístics.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

PUIG, MARTA

Les muntanyes d'Albània

Edició: 2007, Editorial Omicron
Idioma: Català
ISBN: 978-84-96496-31-6
Pàgs: 120

Aquest llibre suposa el debut literari de l'osonenca Marta Puig, advocada de vocació i professió. No és estrictament un llibre de viatges, però aquesta novel·la parla de les vivències emocionals d'una dona durant la seva estada a Òtranto, un petit poblet a la costa adriàtica del sud d'Itàlia.

Com a rerefons de la trama l'autora ens dóna a conèixer aspectes de la història, els costums o monuments de la regió de la Puglia (bastant desconeguda, per cert, a casa nostra), en la que està enclavada aquest poblet.

El nom de la novel·la es refereix a uns imponents cims albanesos que, en dies de tramuntana, són visibles des de la badia d'Òtranto i que per a la protagonista representen el vívid record del seu amant albanès, mort dos anys abans.

En resum, és un llibre que ens parla de llocs, però sobretot de persones, i que es llegeix en un tres i no res.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

facebooktwitterYoutube
Book Hostels Online Now
RentalCars
Casa del Libro

eBooks de viatges
a Casa del Libro

Fnac

Literatura viatges

COMUNITAT

facebooktwitterYoutube


2001-2017 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2017 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació