Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---

BIBLIOTECA DE VIATGES - Llibres de viatges per autor: lletra M

La nostra selecció de llibres de viatges de tots els temps


MAILLART, ELLA

Oasis prohibidos

Edició: 1999, Ediciones Península
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-84-8307-228-8
Pàgs: 294

Ella Maillart ha alimentat durant generacions els somnis viatgers d'un bon grapat de rodamons i aventurers.

Amb el sobrenom de la rodamon dels mars, s'enrolava en tripulacions de vaixells, competia en regates (fou l'única dona a participar en la disciplina de vela durant els Jocs Olímpics de París) i va organitzar un viatge en iot per tota la Mediterrània amb altres tres noies com a tripulació.

Al gener de 1935 Ella Maillart sortí de Beijing en una caravana cap a l'interior de la Xina amb el seu company, Peter Fleming, corresponsal del diari Times. Es tractava de travessar la Xina d'est a oest i arribar als oasis prohibits i perduts de Sianking, l'objectiu d'aquesta aventura, i passar d'allí a la regió del Caixmir, en l'altre vessant del món, pels cims de ferradura dels massissos del Pamir i el Karakorum.

Un viatge arriscat per l'orografia i per la situació política de la zona, assolada per una guerra civil i la presència de bandits. Aquest és el punt de partida d'aquest increïble relat, sens dubte un dels més bells que ha escrit l'autora.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

MARTÍNEZ LÁINEZ, FERNANDO

Tras los pasos de Drácula

Edició: 2002, Ediciones B
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8466603883
Pàgs: 304

Aquesta obra és la guanyadora del premi Grandes Viajeros d'Ediciones B en la seva edició de l'any 2001.

L'autor, el periodista i escriptor Fernando Martínez Láinez, viatja a Rumania per primera vegada com a enviat especial per z cobrir la caiguda del brutal règim de Nicolae Ceaucescu, i s'entusiasma amb la llegenda del comte Dràcula.

A partir d'aquest moment realitza un seguiment obsessiu per la vida i l'obra d'aquest sanguinari personatge, prestant especial atenció als detalls que envolten la seva figura i els paisatges que l'acullen. En primer lloc recorre el país tenint com a guia de viatge el Dràcula de Bram Stoker, una obra mestra que marca el seu destí. En segon, per no oblidar el temps en que viu i moure's per ciutats i llocs del seu temps.

Una oportunitat magnífica per a conèixer Rumanía, un país proper i llunyà al mateix temps, i submergir-se en les meravelles i misèries de llocs tan fascinants com Bucarest, Transilvània, el castell de Poienari...

Comentat per Viatgeaddictes
^top

MATTHIESSEN, PETER

El lleopard de les neus

Edició: 2008, Brau Edicions
Idioma: Català
ISBN: 978-84-95946-39-3
Pàgs: 343

Al 1973 l'escriptor Peter Matthiessen i el zoòleg George Schaller van emprendre una expedició a la Muntanya de Cristall, en l'altiplà del Tíbet, per a estudiar els hàbits d'un animal no molt conegut: el bharal o anyell blau de l'Himalàia, tot i que la seva autèntica esperança era poder veure al més bell i rar dels grans felins, el lleopard de les neus, del que es creu queden menys de 3.500 exemplars.

Per a Matthiessen, endinsar-se en la terra de Dolpo, últim enclavament de la cultura tibetana en estat pur, era molt més que una expedició naturalista o una aventura.

Així descriu els paisatges que envolten aquest racó recòndit del Nepal, explica històries relacionades amb els llocs que creua, reflexiona sobre els ensenyaments del budisme i sobre passades experiències de la seva pròpia vida.

Es tracta, doncs, d'un amè, bell i interessantíssim llibre que no és un llibre de viatges a l'ús, tot i que sigui la narració d'un viatge real en el que, de forma magistral, intercala en la història abundants elements per a la reflexió.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

MESTRES, JAUME

Marroc i Egipte. Cròniques de l'Anaconda

Edició: 2004, Columna Edicions
Idioma: Català
ISBN: 978-84-664-0463-1
Pàgs: 298

Jaume Mestres recull en aquest nou llibre les seves impressions de bon viatger sobre dos països del nord d'Àfrica: el Marroc i Egipte.

Aquesta vegada l'itinerari de l'autor ens porta a descobrir indrets i racons perduts des de l'Atles al Sinaí, oasis esplendents i poblacions que semblen aturades en el món medieval, lluny dels circuits més coneguts de les gran ciutats, com el Caire o Marràqueix.

La mirada curiosa de Mestres es fixa en els detalls humans, en la gent del poble, i en les variacions cromàtiques de paisatges superbs. La narració, extraordinària i seductora, i les excel·lents imatges que acompanyen el llibre, permeten al lector endinsar-se en els llocs que se li obren al davant, com si els estigués veient amb els seus propis ulls.

Tant si heu visitat qualsevol dels llocs esmentats com si no gaudireu d'allò més la lectura d'aquesta nova entrega.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

MESTRES, JAUME

Mèxic, Belize, Guatemala. Cròniques de l'Anaconda

Edició: 2003, Columna Edicions
Idioma: Català
ISBN: 978-84-664-0168-5
Pàgs: 119

L'infatigable Jaume Mestres, conegut sobretot per les cròniques que enviava setmanalment al programa de ràdio Els viatgers de la Gran Anaconda de Catalunya Ràdio des dels llocs més recòndits del planeta, recull en aquest volum les cròniques fetes des de les terres maies de Mèxic, Belize i Guatemala.

Al llarg de les seves pàgines s'endinsa per les selves de l'Amèrica Central a la recerca d'unes cultures i uns paisatges que malden per sobreviure a l'hostilitat d'un món enemic de la diversitat i la natura.

Es tracta d'un llibre que interessa als que agrada viatjar, per suposat, però també als que no, perquè tal com diu l'escriptora Mª Mercè Roca al pròleg del llibre són sobretot les persones que presenta l'autor a les seves cròniques les que fan que aquestes siguin tan vives i que hom quedi atrapat en la lectura.

No és un llibre de postals idíl·liques, sinó d'imatges quotidianes captades per l'ull respectuós, irònic i profund de Jaume Mestres.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

MESTRES, JAUME

Vietnam, cròniques de l'Anaconda

Edició: 2003, Cossetània Edicions
Idioma: Català
ISBN: 978-84-9791-262-4
Pàgs: 192

En aquest nou llibre, Jaume Mestres ens mostra la cara més autèntica del Vietnam, un país marcat per una guerra cruel que ell s'encarrega de documentar; per una guerra escenificada en diferents museus del país, en els desastres causats per les bombes, en la memòria de la gent i en una discoteca de Hanoi anomenada Apocalypse Now.

Però, evidentment, Vietnam és molt més que la guerra, i això és el que ens fa sentir Jaume Mestres, un viatger capaç d'oferir-nos en tot moment una descripció i unes informacions detallades i precises, repartides en diferents cròniques.

Aquestes cròniques, independents entre sí, formen un tot coherent en que es detalla un itinerari que surt de Hanoi, al nord, i acaba al Delta del Mekong, la zona més meridional d'aquest país.

Jaume Mestres ens parla de diversos aspectes de la vida quotidiana, de la cultura, la religió i la història del Vietnam. A més, el llibre inclou unes quantes fotografies seves que il·lustren els textos.

Tot plegat fa que aquest llibre sigui altament recomanable com a llibre de viatges, però també com a guia de viatges perquè ens dóna a conèixer racons del país gens coneguts.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

MONTERO, ROSA

Estampas bostonianas y otros viajes

Edició: 2002, Editorial Península
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-84-8307-505-0
Pàgs: 160

Rosa Montero és una magnífica escriptora compromesa. Els seus textos mai resulten superficials: aprofita cada línia per a parlar de la injustícia, de la misèria, de la desigualtat... d'un món massa vegades injust i violent. I quan escriu de viatges no fa excepcions. Recorre el Planeta amb els ulls ben oberts i el cor encongit, i ho explica d'una forma apassionada i robusta.

Per a aquest nou llibre ha recuperat vells reportatges publicats al llarg de 20 anys en el diari El País. Reportatges en els quals no es limita a recórrer bells paratges i analitzar superficialment els costums dels seus habitants.

La periodista recorre L'Iraq, Austràlia, Xina, el Pol Nord, Alaska i el Sahara, i centra bona part de la seva atenció en els marginats i els perdedors, que curiosament solen ser aquells que viuen des de fa segles en aquests llocs de somni. Pobles condemnats en moltes ocasions a perdre els seus costums, a abandonar les seves arrels culturals, a viure en l'estretor, a perdre la seva identitat.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

MORATÓ, CRISTINA

Viajeras intrépidas y aventureras

Edició: 2007, Plaza & Janés Editores
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8401379758
Pàgs: 224

De dones viatgeres, intrèpides i aventureres n'han existit en totes les èpoques, encara que quasi totes han estat silenciades i oblidades per la història, escrita pels homes.

Malgrat tot, durant segles un grapat de dones que han contribuït amb els seus viatges al coneixement geogràfic i participant en importants esdeveniments històrics.

Aquesta interessant obra ens narra les vides d'aquestes dones poc conogudes, però amb una existència apassionant. Des de religioses rodamón fins a dones pirata, dames victorianes, institutrius, cortesanes, dames del desert, pioneres de l'aviació...

Comentat per Viatgeaddictes
^top

MORET, XAVIER

A la sombra del baobab. Viaje en busca de las raíces de África

Edició: 2006, Ediciones Península
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-84-8307-730-6
Pàgs: 224

Es tracta d'una peripècia vital, una experiència compartida per dos homes, un escriptor i un fotògraf, amb una destinació definida: el baobab, els baobabs escampats pels quatre punts cardinales de Botswana (Kubu, Baines, Nxai, Moremi o Chobe).

Un viatge a la caça i captura de l'arbre més gran i llegendari del món, el primer arbre que els déus van plantar sobre la Terra. Un viatge darrere del paradís perdut, on les arrels del baobab es fonen amb les arrels d'un mateix, on el descobriment i el reconeixement dels baobabs és un viatge d'autoconeixement.

Un viatge amb les mil i una penalitats de l'home europeu incapaç d'enfrontar-se a una plaga de mosquits, a un rugit de lleó o a uns pneumàtics poc aptes per al desert.

Unes pàgines molt agradables de llegir, amb tocs d'humor i ironia, i que traslladen al lector als captivants paisatges africans.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

MORET, XAVIER

La isla secreta. Un recorrido por Islandia

Edició: 2003, Ediciones B
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-84-666-0664-5
Pàgs: 259

L'escriptor i periodista Xavier Moret viatja, a l'estiu de 2001 i a l'hivern de 2002, a Islàndia amb el ferm propòsit de tancar-se en la casa de l'escriptor Gunnar Gunnarsson per a acabar una novel·la, i amb l'esperança de contemplar l'aurora boreal...

Assentat a Reykiavik i acompanyat per un amic islandès, Moret fa diverses incursions per l'illa amb la finalitat de conèixer a fons els llocs més representatius i la particularitat de la seva naturalesa, al mateix temps que s'endinsa en els detalls de la societat islandesa.

La isla secreta és el resultat d'aquest recorregut: un relat banyat per guèisers i volcans, incomptables bars, interessants anècdotes de personatges famosos de l'illa, a més d'altres originals referències culturals i impressions que, impregnades de l'especial sentit de l'humor de l'autor, es desprenen al llarg de tot el llibre, guardonat amb el Premi Grans Viatgers 2002.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

MORGAN, MARLO

Les veus del desert

Edició: 2004, Viena Edicions
Idioma: Català
ISBN: 978-8483302743
Pàgs: 208

L'autora relata en aquest llibre una odissea fascinant: un viatge a peu d'uns mesos per l'Outback, l'interior desèrtic d'Austràlia, en companya d'una tribu d'aborígens amb unes lleis de convivència que no tenen res a veure amb les nostres.

Aquesta tribu aborigen, irremissiblement condemnada a la desaparició, volia traspassar la seva cultura ancestral a una persona d'una altra civilització i per a fer-ho la van escollir a ella, una nord-americana en la cinquantena i que s'havia interessat en establir contacte amb grups indígenes.

L'aprenentatge va ser dur, ja que al llarg d'aquesta estranya peregrinació es va haver de desprendre de totes les seves pertinences materials per tal de gaudir finalment d'una autèntica comunicació amb la natura. Al coratge que va demostrar afrontant les penalitats del viatge, cal sumar-hi l'esforç de resumir les vivències en aquesta obra.

Amb el seu testimoni, l'autora manifesta la seva voluntat de donar a conèixer una espiritualitat destinada a reconciliar l'ésser humà amb la naturalesa. Es tracta, doncs, d'un llibre bastant entretingut, que es llegeix ràpid, y que, a més del propi interès de la travessa per l'Outback, planteja una sèrie de preguntes amb missatge que ens haurien de fer reflexionar sobre el tipus de vida que portem en les societats anomenades civilitzades.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

MUÑOZ MOLINA, ANTONIO

Ventanas de Manhattan

Ventanas de ManhattanEdició: 2005, Editorial Seix Barral
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8432217074
Pàgs: 392

Aprofitant l'estada de l'autor a Nova York, la ciutat dels gratacels, com a director del Instituto Cervantes, càrrec que va ocupar des del 2004 fins al 2006 aproximadament, Muñoz Molina ens ofereix un recorregut personal per aquesta impressionant ciutat que no deixa a ningú indiferent.

Des de la primera pàgina, en la qual l'autor descriu la sensació que té en despertar-se per primera vegada a la ciutat en un hotel de Broadway, el llibre captiva al lector per la sensibilitat amb què està escrit i per la capacitat de fixar sobre el paper moltes de les sensacions que al viatger li provoca Nova York.

Muñoz Molina es refereix també al sentiment de tristesa que impregna la ciutat post 11-S. Una lectura indispensable pels amants d'aquesta ciutat, però també per aquells que s'hi vulguin apropar.

Comentat per Cristina Sánchez Mezquida
^top

facebooktwitterYoutube
Book Hostels Online Now
RentalCars
Casa del Libro

eBooks de viatges
a Casa del Libro

Fnac

Literatura viatges

COMUNITAT

facebooktwitterYoutube


2001-2017 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2017 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació