Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---

BIBLIOTECA DE VIATGES - Llibres de viatges per autor: lletra K

La nostra selecció de llibres de viatges de tots els temps


KAPLAN, ROBERT D.

Fantasmas Balcánicos: Viaje a los orígenes del conflicto de Bosnia y Kosovo

Edició: 2005, Ediciones B
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8466621854
Pàgs: 448

Aquest va ser el llibre que va llançar la carrera de Robert D. Kaplan, tot i que ell ja havia estat escrivint durant anys llibres i articles per a Atlantic Monthly.

A Fantasmas Balcánicos, Kaplan viatja per l'antiga Iugoslàvia a l'any 1991, immediatament després de la caiguda de la Unió Soviètica, seguint els passos de Rebecca West (periodista, novel·lista i activista anglesa, coneguda sobretot pels seus articles sobre els judicis de Nuremberg) que va viatjar per la zona poc abans d'iniciar-se la II Guerra Mundial.

A més, Kaplan duu una còpia del llibre Black Lamb and Grey Falcon de Rebecca en la seva motxilla i l'utilitza com una guia de viatge per a llegir el que ella va escriure sobre un cert monestir, una catedral o un petit poble.

Estem davant d'un llibre meravellosament escrit, que proporciona abundant informació sobre la zona, situada en el seu context històric, i retrata a inoblidables personatges en les seves pàgines. Kaplan parla amb persones anònimes que tenen una percepció del que ocorre en el seu país que ja haguessin volgut tenir presidents o ministres.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

KAPLAN, ROBERT D.

Soldados de Dios. Un viaje a Afganistán con los guerrilleros islámicos

Edició: 2002, Ediciones B
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8466610103
Pàgs: 359

Kaplan és un dels escriptors viatgers més importants dels últims temps. I ho és tant pel seu rigor en les informacions i la seva capacitat narrativa com per l'encert en els temes que escull per als seus llibres.

Soldados de Dios, publicat inicialment amb el títol Con los muhahidin en Afganistan, demostra l'enorme capacitat d'aquest autor per a saber quins són els punts més calents del planeta.

L'escriptor va viatjar a Afganistan durant la guerra que aquest país va mantenir amb la Unión Soviètica, en la segona meitat dels anys 80. Per a obtenir informació sobre el conflicte es va jugar la vida travessant fronteres, va passar infinites penalitats, es va entrevistar amb líders mujahidins i es va submergir en la cultura d'un món que Occident s'obstina a ignorar. Les conclusions de tan perillós viatge omplen les pàgines d'aquest llibre, imprescindible per a comprendre millor a un poble avui demonitzat.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

KAPLAN, ROBERT D.

Viaje a los confines de la Tierra

Edició: 1997, Ediciones B
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8440679826
Pàgs: 672

Robert D. Kaplan, especialment en la seva etapa com a reporter de la revista nord-americana The Atlantic Monthly, va recórrer com un humil viatger, amb una motxilla i un bloc de notes, zones que patien conflictes o eren presa de dictadures sanguinàries i greus problemes socioeconòmics.

En aquest llibre ens mostra el viatge i l'anàlisi sobre el terreny de diverses parts de l'Àfrica Occidental, Iran, Egipte, Pakistan, Índia, i el Sud-est Asiàtic.

Amb cada capítol llegit es pot entendre millor els conflictes i problemes de molts d'aquests llocs que ja no solen ser notícia per fams, conflictes bèl·lics o cops d'estat.

Kaplan impressiona per la seva fàcil, precisa i rica prosa; per la seva capacitat per a entendre persones i conflictes llunyans; i, molt especialment, per a emmarcar fets presents en la història. La seva formació històrica és rellevant, com ho és la seva facilitat per a recórrer al passat per a explicar el present.

I tal com explica ell mateix les seves idees i llibres sorgeixen de l'experiència personal, on el camp d'anàlisi és el món real, les vides de milions d'éssers humans que segueixen patint la injustícia, la falta de oportunitats i les dures penalitats d'un sistema cruel i atroç.

Per la seva extensió i contingut aquest llibre requereix una lectura pausada i sense presses per a poder assaborir la seva descripció matisada i intel·ligent.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

KAPUSCINSKI, RYSZARD

Desde África

Edició: 2001, Editorial Altaïr
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8493190225
Pàgs: 128

El gran escriptor i reporter polonès Ryszard Kapuscinski publica per primera vegada un àlbum amb les fotografies dels seus viatges per tot el món.

Kapuscinski va començar a viatjar a Àfrica al 1957, va viure-hi i va ser corresponsal de l'agència polonesa PAP. Coneix perfectament el lloc, i no precisament des dels despatxos i els organismes oficials: el periodista es va submergir des del primer dia en els carrers de les ciutats, en els barris més desatesos, en els pobles oblidats...

Àfrica necessita tot tipus de recursos per a ser descrita. En ocasions les paraules no són suficients, i les fotografies es converteixen en un element molt útil per al reporter. Kapuscinski visita tribus nòmades, entrevista a guerrillers i analitza el dolor de camperols i caçadors. Que ningú esperi trobar en aquestes pàgines la passió i la qualitat de Salgado. O la força dramàtica d'altres fotògrafs amb major experiència bèl·lica.

Kapuscinski és un grandíssim escriptor que fa fotos. En les seves pàgines es troben els rostres de la misèria i de l'esperança, de l'orgull i de la tristesa, de la guerra i del futur. Els rostres d'Àfrica.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

KAPUSCINSKI, RYSZARD

Ébano

Edició: 2003, Editorial Anagrama
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8433925459
Pàgs: 352

Ryszard Kapuscinski, considerat per molts el millor reporter del segle XX, s'endinsa en aquesta obra en el continent africà, refusant llocs comuns i estereotips.

Viu en cases infectes dels més pobres, enmalalteix de malària cerebral i corre perill de mort a mans d'un guerriller... però malgrat tot no perd la seva mirada lúcida i la seva veu de gran narrador per a submergir al lector en la complexa realitat d'África, amb les seves guerres, misèria i injustícies al llarg de la seva història i que condicionen el seu present.

Posssiblement Ébano sigui la millor obra d'aquest grandíssim autor d'origen polonès.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

KAPUSCINSKI, RYSZARD

El Emperador

El EmperadorEdició: 2006, Editorial Anagrama
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8433925145
Pàgs: 203

Un llibre fascinant sobre un personatge d'excepció, l'emperador etíop Haile Selassie, que va governar Etiòpia com a monarca absolut durant gairebé 50 anys, fins que al 1974 va ser enderrocat per un Consell Revolucionari.

Ryszard Kapuscinski va viatjar a Etiòpia, es va submergir en un país assotat per una guerra civil, i amb cautela, superant desconfiances i temors, va aconseguir entrevistar als antics dignataris de la cort imperial, així com als servidors personals de l'Emperador, en el seu dia dedicats als més diversos i insòlits menesters.

Els relats orals que formen aquest llibre són de vegades esglaiadors, tràgics, o increïbles, però sempre extraordinàriament apassionants, component el trencaclosques d'una Etiòpia més propera a un esborronador malson que al somni de les mil i una nits en el que Selassie creia viure.

Es diu d'aquest llibre que pot llegir-se simultaneamente com una crònica de la realitat d'Etiòpia, una elegoría de la situació a Polònia, una paràbola sobre l'autocràcia i com literatura subtil, elegant, irònica, absorbent.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

KINGSLEY, MARY

Cautiva de África

Edició: 2001, Editorial Mondadori
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8439708148
Pàgs: 330

"Me'n vaig anar a Àfrica a morir, però Àfrica em va divertir, va ser amable amb mí i no va voler matar-me inmediatament. Em vaig dir a mí mateixa que no tenia pressa".

Així s'expresaba Mary Kingsley al recordar el seu primer viatge a Àfrica, quan ella tenia trenta anys i el segle XIX estava a punt d'acabar.

Filla d'un metge rodamón i d'una fidel minyona, a la mort dels seus pares Mary va decidir reinventar la seva vida, i va triar així la costa occidental del continent africà.

Molt aviat les seves aventures es van donar a conèixer i Rudyad Kipling va arribar a dir que era la dona més valenta que havia conegut. El seu caràcter intrèpid i el seu talant d'escriptora van quedar reflectits en el llibre de memòries 'Travels in West África'.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

KIPLING, RUDYARD

Viaje al Japón

Edició: 2011, Editorial Laertes
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-8475847122
Pàgs: 204

Rudyard Kipling fou novel·lista, poeta, brillant periodista i un dels grans autors de narrativa breu en llengua anglesa, a més d'un incansable viatger.

Va abandonar la seva Índia natal per a recórrer el sud-est asiàtic, camí que el dugué fins al Japó, país que va visitar entre abril i maig de 1889.

En aquesta època el Japó es debatia entre l'occidentalizació i les seves pròpies tradicions, pel que la casualitat va fer de Kipling un dels poquíssims grans escriptors occidentals que van poder contemplar i descriure el Japó modern en els moments mateixos de la seva gestació, en ple període revolucionari Meiji.

En aquest amè text de Kipling, el ritme de narració marcat pel seu autor captiva al lector, mitjançant una combinació sostinguda de genial ironia i de brillants pinzellades descriptives.

Kipling contrasta el Japó tradicional, farcit de refinada bellesa, amb les reformes modernitzadores d'un país que, sense perdre consciència de la seva riquesa estètica i la seva originalitat, adopta a marxes forçades models occidentals.

I tot això amanit amb les seves peculiars idees sobre l'ordre imperial anglès de l'època, doncs no s'ha d'oblidar que Kipling es va formar en l'ambient de l'elit anglesa de l'Índia colonial. Finalment, l'assaig introductori i les notes del novel·lista i assagista Emili Olcina, autor també de la traducció, eixampla i enriqueix el panorama del conjunt del llibre situant el viatge de Kipling al Japó en tots els seus contextos: històric, polític, biogràfic i literari. Per tot això i més es tracta d'una obra molt recomanable.

Comentat per Viatgeaddictes
^top

facebooktwitterYoutube
Book Hostels Online Now
RentalCars
Casa del Libro

eBooks de viatges
a Casa del Libro

Fnac

Literatura viatges

COMUNITAT

facebooktwitterYoutube


2001-2017 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2017 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació