Per a veritables addictes als viatges
alternatius i per lliure pel món mundial


logo
El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu
llibres

BIBLIOTECA DE VIATGES - Llibres de viatges per autor: lletra E

La nostra selecció personal de llibres de viatges de tots els temps

ImprimirEnviar a un amic:Compartir
Publi

ESTEVA, JORDI

Los árabes del mar

Edició: 2006, Ediciones Península
Idioma: Espanyol
ISBN: 978-84-8307-738-8
Pàgs: 478

Aquest llibre de Jordi Esteva, amb el suggeridor subtítol de Tras la estela de Simbad: de los puertos de Arabia a la isla de Zanzíbar, és en realitat el relat de dos viatges relacionats entre si.

El primer, al 1977, al mar Roig a la recerca dels àrabs del mar imaginats en la infància a través de Les Aventures de Simbad.

I el segon, al 2002, és un retrobament amb aquell món al que l'autor havia tret el cap 25 anys enrere: el dels navegants àrabs que solcaven l'Índic amb els seus velers impulsats pels monsons, a la recerca d'espècies, sedes, ivoris, pedres precioses... seguint unes rutes que poc havien variat des dels temps del llegendari marí.

En la seva recerca l'autor recorre Port Sudan, les ciutats fantasma de Sauakin, Moca o Qalhat, els somnolents ports del Iemen i Oman a Aràbia, o els de Mombasa, Lamu i Zanzíbar en la costa africana de l'Índic.

Aquest és un llibre que enganxa des de les primeres pàgines, ja que no es tracta d'un llibre de viatges a l'ús, amb una successió de llocs i vivències, sinó que també ens il·lustra sobre costums, cultures, fets històrics, o llegendes, i tot això barrejat amb fets autobiogràfics i sentiments del propi autor, com per exemple la nostàlgia d'un món i tipus de vida ja desapareguts: el dels marins que creuaven l'Índic en dhows a vela.

Comentat per Viatgeaddictes
^top
ImprimirEnviar a un amic:Compartir
Publi
facebook
twitter
Youtube
Lastminute.com
Rumbo.es
Destinia
RentalCars
Turkish Airlines
Casa del Libro

eBooks de viatges
a Casa del Libro

Fnac

Literatura viatges

icona Viatgeaddictes2001-2014 © Viatgeaddictes.com