logo
El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu
1 / 2
Bandera

TURQUIA

Guia i relat d'un viatge per lliure a Turquia

Autor(a)Yolanda i Toni (Viatgeaddictes)| Data viatge: 2000| Publicat el 01/03/2001
Vota
2.6 de 5 (81 vots)
Publi

Introducció

Turquia és un gran pais en tots els sentits: en extensió geogràfica per suposat, però sobretot per tot el que pot oferir al viatger. Ja només una visita a la ciutat d'Istanbul justifica el viatge a aquesta zona, però realment Turquia és molt més que Istanbul. Hom queda captivat per l'espectacularitat dels seus llocs i la riquesa cultural de tants segles de civilització en aquelles terres. La natura també contribueix amb paisatges tan increïblement lunars com els de la Capadòcia.

En general és un pais molt fàcil de fer per al turisme individual. La infrastructura de carreteres i la qualitat del transport és bastant bona. Els autobusos que fan els recorreguts de mitja i llarga distància són d'un luxe i comoditat que ja els voldríem a casa nostra. I els preus dels serveis són encara acceptables per a les nostres butxaques. Per una altra banda recomanem anar-hi fora de la temporada estival per estalviar-se la calor i també la màxima afluència de turistes.

La nostra experiència particular amb el poble turc és molt bona. Són molt amables i servicials. No és estrany que aturin el cotxe i ens convidin a pujar si ens veuen caminant per una carretera.

^top

Fitxa tècnica del viatge

Nota

Avisem de que la informació reflectida en la descripció de cadascuna de les guies o relats, sobretot la referida a horaris, preus, visats, adreces d'e-mail o pàgines web, pot haver variat des del moment en que es va recollir la informació publicada (veure data en la capçalera del relat).

Viatgeaddictes.com no ens responsabilitzem dels possibles perjudicis que pugui causar la informació aquí continguda, així com de les opinions expressades pels col·laboradors, ni aquestes són necessàriament compartides per nosaltres.

Per altra banda us animem a que, si utilitzeu la informació aquí continguda, tingueu l'amabilitat d'enviar-nos un e-mail amb les vostres impressions, sobre si us ha resultat útil o no, informació errònia o actualitzada, etc. Tant nosaltres com els nostres col·laboradors esperem com única compensació al nostre treball que perdeu un minut i ens digueu alguna cosa que ens permeti conèixer si el nostre esforç mereix la pena.

Data del viatge

Del 20 d'Abril a l'1 de Maig del 2000.

Itinerari

mapa

Dia 1: Barcelona - Frankfurt - Istanbul
Dia 2: Istanbul
Dia 3: Istanbul - Ankara - Ürgup
Dia 4: Ürgup - Uchisar - Göreme - Ürgup
Dia 5: Ürgup - Avanos - Zelve - Ürgup - Nevsehir - Kaymakli
Dia 6: Kaymakli - Derinkuyu - Nevsehir - Aksaray - Konya
Dia 7: Konya - Denizli
Dia 8: Denizli - Pamukkale - Denizli - Selçuk
Dia 9: Selçuk - Efes - Selçuk - Istanbul
Dia 10: Istanbul
Dia 11: Istanbul
Dia 12: Istanbul - Frankfurt - Barcelona

Canvi de moneda mitjà

1 US$ (dòlar USA) = 171'07 pts
10.000 LT (lira turca) = 2'865 pts (1 US$ = 597.100 LT)

Despeses del viatge

+ 71.000 pts. (vol anada/tornada + taxes aeroports)
+ 1.710 pts. (visat)
+ 41.057 pts (hotels, menjar, transport, regals, ...)
= 113.767 pts. (total per persona)

Visat

És necessari un visat d'entrada al país, però aquest s'obté al mateix aeroport a l'arribada al país. Costa 10 US$.

Salut

No hi ha obligació de cap vacuna.

Clima

En les dates del nostre viatge vam trobar un clima bastant canviant, amb dies de sol, d'altres ennuvolats i algun episodi de pluja. Recomanem portar alguna peça d'abric.

Diferència horària

+1 hora respecte de l'horari de casa nostra.

Guia de viatge

Turkey, Ed. Lonely Planet (edició. Abril 1999).

^top

 GUIA / RELAT DE VIATGE: RUTA A ISTANBUL i URGÜP/CAPADÒCIA

ISTANBUL (I)

COM ARRIBAR-HI

Vol Barcelona-Frankfurt amb Lufthansa (1 hora i 30 minuts). Si es disposa de tres hores o més de temps de connexió entre vol i vol es pot aprofitar per visitar el centre de Frankfurt. Seguint les indicacions en les terminals aèries és fàcil arribar a l'estació de tren de l'aeroport. El bitllet costa 8 DM (marcs alemanys) i triga una mitja hora en fer el trajecte. El vol Frankfurt-Istanbul, també amb Lufthansa, triga 3 hores i 15 minuts. Al mateix aeroport Atatürk d'Istanbul es pot obtenir el visat d'entrada pagant 10 US$.

Per arribar al centre de la ciutat, per exemple a la zona de Sultanahmet, es pot agafar un taxi o autobús de 5'30 h. del matí a les 23 h. de la nit. Si arribem a hores intempestives no hi ha més remei que agafar un taxi. A nosaltres ens va sortir molt bé anar a les oficines turístiques que hi ha a la terminal d'arribades (estan obertes tota la nit) i preguntar per un hotel en la zona. Llavors ells truquen a l'hotel en qüestió per demanar el preu i si tenen habitacions, i et proporcionen un taxi a un preu inferior (potser a canvi de la comissió acordada amb l'hotel). D'aquesta forma vam pagar 3.000.000 LT (menys de 6 US$, quan el preu normal a la nit potser de 20 US$). A més no hi ha obligació de quedar-se a l'hotel on et porten si considerem que és car pel que ofereix (possiblement serà així), pagant el preu acordat al taxista malgrat ell es queixi de que esperava més.

DORMIR I MENJAR

Pensió Sayan Pansiyon, a Mimar Mehmet Aga Caddesi (zona Sultanahmet), no és la millor opció possible, però buscant una habitació a les 2 de la matinada no es pot demanar massa més. Una habitació minúscula amb el bany exterior costa 7.000.000 LT. L'avantatge que té és que està just darrera de la Mesquita Blava.

COSES A VEURE

Patrimoni de la HumanitatLa ciutat d'Istanbul (Istambul o també Estambul, però antigament va ser Bizanci i després Constantinopla) té multitud de coses a veure i moltes zones són dignes de ser explorades caminant tranquil.lament pels seus carrers. La part històrica va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO al 1985. És la ciutat turca amb més monuments, palaus, mesquites (més de 500 mesquites omplen de minarets i cúpules el seu perfil), museus, i llocs d'interès històric. De tota forma aquí mencionarem les coses que creiem més significatives i recomanables des del nostre punt de vista:

Vista nocturna d'Istanbul
Vista nocturna d'Istanbul

Mesquita blava (Sultan Ahmet Camii). Una de les mesquites més maques d'Istanbul i també la més gran encara que no ho sembli, amb una harmonia, elegància i bellesa impressionants. És especialment bonica la vista des dels jardins que hi ha entre ella i la d'Aya Sofya. Se'n diu blava perquè aquest és el color predominant en els magnífics mosaics de l'interior, on a l'incidir la llum la reflecteix i ho inunda tot d'un color blavós. Està composada per una enorme cúpula central de 43 mts. d'alçada, envoltada d'altres cúpules i semicúpules, i 6 minarets. Està considerada com una veritable obra d'art i ja forma part del clàssic perfil de la ciutat. Els visitants han d'entrar per la porta nord i roman tancada en hores d'oració.

Hipòdrom. Actualment és una mena de bulevar que passa per davant de la Mesquita Blava i que va ser el centre de la ciutat a les èpoques bizantina i otomana. En ell hi ha varis monuments com la font del Kaiser Guillem (contruïda en el seu honor), l'obelisc de Teodosi (una columna egípcia del temple de Karnak sobre una base bizantina, on encar s'hi poden veure els jeroglífics originals), l'obelisc de bronze, i la Columna Espiral. En conjunt és un lloc harmoniós, només alterat pels autobusos turístics aparcats enm els carrers laterals.

Aya Sofya (Santa Sofia). Només entrar l'ambient ja es palpa màgic, i és que ens trobem davant del monument més esplendorós de l'art bizantí. La seva enorme cúpula encara avui dia meravella pel fet de que no es vingui avall tenint en compte que està feta amb materials antics (55 m. d'alçada i 32 m. d'ample que descansen sobre 4 pilars). L'única llàstima és la també enorme bastida que s'alça al seu interior des del terra fins la cúpula, obligant a imaginar-se com seria sense aquesta estructura de tubs metàlics. Esperem que aquestes obres de restauració no es perllonguin massa més temps (tot i que ja porten anys allà posades). Les parets interiors, així com els arcs i les voltes, estaven en el passat recobertes amd daurats i bonics mosaics que eren impactats per la llum de tal forma que el seu reflex produïa un ambient sobrenatural. Actualment la majoria dels mosaics s'han perdut. Aya Sofya inicialmente va ser catedral cristiana, posteriormente mesquita durant cinc segles i, finalment, a l'any 1935 es va convertir en museu. Està oberta al públic cada dia excepte els dilluns de 9 a 16 hores. L'entrada costa 5 US$.

Palau de Topkapi (Topkapi Sarayi). Aquest palau o serrall va ser la residència dels sultans durant tres segles. Es composa d'un extens complex de magnífics edificis, jardins i biblioteques que conformen una ciutat dintre d'una altra. La riquesa que emana de les parets, la decoració de les luxoses estances i el refinament de cadascun dels recintes del palau mostra l'alt nivell artístic al que va arribar l'art bizantí i l'opulència i fastuositat en que vivien els antics sultans. Donada la grandària del complex la seva visita requereix al menys mig dia. Només la vista que es podrem veure des de la terrassa de la mesquita (sofa camii) que hi ha al'interior sobre bona part de la ciutat, l'anomenada Banya d'Or i el Bòsfor és impagable i mereix per sí sola la visita. Topkapi està obert de 9 a 16'30 hores tots els dies excepte els dimarts. L'entrada costa 3.000.000 LT més 750.000 LT addicionals per visitar l'Harem.

Palau submegit (Yerebatan Saray). Realment es tracta d'un enorme tanc d'aigua subterrani construit per l'emperador Justinià el Gran. Fa 70 m. d'ample i 140 m. de llarg, i el seu sostre està sustentat per 336 gegantines columnes. Obert al públic de 9 a 16'30 hores i l'entrada costa 1.000.000 LT.

Mesquita de Suleiman (Süleimaniye Camii). La mesquita de Suleiman el Magnífic està considerada com un dels edificis més bonics de l'art islàmic. Val la pena accedir-hi per l'entrada del costat noroest, a través del pati, per no perdre's la vista dels 4 minarets i les enormes cúpules. La visió és impagable. A més, donat que es troba sobre una muntanyeta, la vista que hi ha des d'aquí de la Banya d'Or és magnífica. Com que a l'entrar cal descalçar-se el senyor que hi ha a l'entrada us demanarà que li deixeu les sabates a ell, cobrant naturalment, i insistirà que no podeu entrar amb les sabates a la mà. Però si podeu guardar-les en una bossa o a la motxilla podeu passar de pagar res.

Mesquita Nova (Yeni Camii). Malgrat el seu nom aquesta mesquita va començar a ser construida a finals del segle XVI i acabada al 1663. El seu interior està ricament decorat amb or, rajoles de colors i marbre tallat. Es troba en la zona d'Eminönü, a l'entrada sud del pont de Galata.

Mercats. El Gran Basar (Kapali Carsi) és un conjunt de 65 carrers, quasi 4.500 botigues i paradetes i una gran plaça central. Tot el conjunt és un veritable laberint composat per carrerons, estrets passatges, voltes i cúpules. Aquí s´hi pot comprar absolutament de tot, des de roba fins joies, passant per souvenirs. Pels amants de les compres és el lloc ideal per perdre's per la quantitat de coses a comprar i també perquè aquí encara s'hi val a regatejar. Està obert tots els dies excepte diumenge de les 8'30 a les 18'30 hores. Un altre mercat interessant és el Mercat Egipci (Misir Carsisi) també conegut com a Mercat de les Espècies per la quantitat de parades que hi ha on es venen tot tipus d'espècies i condiments. Forma part del complex on es troba la Mesquita Nova i està obert de dilluns a dissabte de 8'30 a 18'30 h.

Ponts. Donat que Istanbul està dividida en tres parts hi ha diversos ponts que les uneixen, essent els més famosos el de Galata i el del Bòsfor. El pont de Galata creua la Banya d'Or i uneix les zones de Eminonu i Karakoy. Sempre hi ha multitud de gent pescant a costat i costat del pont. El pont del Bòsfor és un dels ponts suspesos més llargs del món (1.073 m. de longitud), unint els continents asiàtic i europeu.

Hotel Pera Palas.Construit al 1890 aquest hotel reté bona part de l'encant de l'època en que Istanbul encara era Constantinopla i el superluxós tren Orient Express arribava aquí des de París. Ha tingut hostes il.lustres com el mateix Atatürk (a l'habitació 101, la qual ara és un museu visitable) o l'Agatha Christie (encara que en aquest cas hi ha diferents versions sobre si va estar aquí o en un altre hotel que ara ja no existeix). En qualsevol cas recomanem aquesta visita per prendre alguna cosa tranquil.lament al bar Orient Express, en la planta baixa (és car, però val la pena ni que sigui un cafè) i aprofitar per recòrrer els seus grans salons, l'escala principal i la pastisseria. L'hotel es troba en la zona de Istiklal Caddessi. Per anar-hi des del centre cal anar fins Eminönü, travessar el pont de Galata fins la zona de Karaköy, i després pujar per bonics carrerons típics del barri de Beyoglu.

Excursió del Bòsfor. L'Estret del Bòsfor connecta el Mar de Màrmara i el Mar Negre. Fa 32 km. de llarg i un amplada quee oscil.la entre els 500 m. i els 3 km. Recomanem moltíssim l'excursió en vaixell que el recorre en la seva llargada d'anada i tornada i permet contemplar de forma molt agradable els palaus otomans, castells, mansions, i poblets que es van succeïnt en les dos ribes, l'asiàtica i l'europea. Per exemple el palau Dolmabahce Saray, el palau persa de Pasabahce, el castell d'Anadolu Hisan, o el palau de Beylerbey. També tindrem l'oportunitat de veure el pont del Bòsfor que les uneix.

El vaixell surt de l'embarcador que hi ha a la zona d'Eminönü, prop de l'estació de tren Sirkeci, i fa algunes aturades en ports intermitjos al llarg de l'estret fins arribar al punt final d'Anadolu Kavagi, al costat asiàtic i quasi a l'entrada del Mar Negre. En aquest punt d'Anadolu Kavagi es pot baixar i agafar posteriorment, amb el mateix tiquet, un altre vaixell que ja vagi de tornada a Istanbul. D'aquesta forma podreu comprar-vos menjar en les paradetes que hi ha prop de l'embarcador d'Anadolu (per exemple allà podeu trobar uns entrepans de peix boníssims) i pujar caminant fins les ruïnes d'un castell medieval que hi ha el cim d'una muntanyeta sobre el mateix poble. Aquí dalt és un lloc de picnic molt popular entre els turcs i el cert és que el lloc està força brut de deixalles, però us garantim que aquí podreu menjar contemplant una vista espectacular de l'estret i del Mar Negre. El trajecte d'Eminönü fins Anadolu dura aproximadament una hora i tres quarts, i el mateix en el trajecte invers.

Aquesta excursió en vaixell es pot contractar en agències i hotels, però és molt més barat comprar els tiquets directament en el propi embarcador d'Eminönü des d'on surten els vaixells. Surten tres al dia els dies normals i set els diumenges i festius. El preu és de 5 US$ anada i tornada, però costa la meitat els dissabtes i diumenges. Si voleu un seient i no anar drets, especialment durant el cap de setmana, és convenient pujar força abans de la sortida al vaixell per assegurar-se un bon lloc. Quan baixeu a Anadolu guardeu el tiquet per la tornada.

^top

URGÜP (Capadòcia)

COM ARRIBAR-HI

En el nostre trajecte a Urgüp, al bell mig de la Capadòcia, agafem primerament un tren nocturn amb destinació Ankara, concretament l'Anadoli Expresi, que surt a les 22 hores de l'estació de Haidarpasa. El bitllet amb llitera en un compartiment (de 4 places) costa 7.500.000 LT per persona. L'estació de tren de Haidarpasa, de la qual surten els trens a destins asiàtics (i per tant a la Turquia asiàtica), està a l'altre costat del Bòsfor i per arribar-hi des de la zona de Sultanahmet s'ha d'agafar un ferri a Karakoy, anant primer fins la zona d'Eminönü i travessant a l'altre costat pel pont de Galata. Hi ha ferris cada 15 minuts, el trajecte costa 300.000 LT i triga uns 30 minuts. N'hi ha que només aturen a Kadikoy, a 1 km al sud de l'estació (cal demanar abans de pujar).

Després de 450 km i 9 hores de trajecte al tren aquest arriba a l'Ankara Gari (estació de tren). A Ankara no hi ha molt a veure, apart del mausoleu de l'Ataturk i un parell de museus, però en qualsevol cas nosaltres continem el nostre periple cap a la Capadòcia, i per tant hem de desplaçar-nos a l'estació d'autobusos (ASTI otogar o Yeni Terminal), prenent un taxi o un autobús marcat com a ASTI.

A la gegantina terminal d'autobusos d'Ankara cal buscar la companyia amb autobusos a Urgüp que més ens convingui en horari i preu. En el nostre cas ens costa 5.000.000 LT el bitllet Ankara-Urgüp, trigant 4 hores i 15 minuts en fer els 310 km que separen les dues poblacions i fent aturades intermitges a Nevsehir i Göreme. Al baixar de l'autobús a Urgüp és possible que us assalti una allau de comissionistes oferint cadascú el seu hotel. Us recomanem que porteu ja pensat a quin hotel voleu anar i al baixar comenceu a caminar amb decisió en qualsevol direcció, fent veure que no necessitem que ens ofereixin res perquè ja ho tenim clar. Ràpidament desapareixeran els comissionistes i ens deixaran en pau.

DORMIR I MENJAR

L'Hotel Kilim a Dumlupinar Caddesi (a 250 m. de l'estació de dolmus i autobusos) té una molt bona relació qualitat-preu, pagant 20 US$ per una habitació doble, amb bany privat i televisió. Les estances de l'hotel com el menjador i una terrassa fora són molt acollidores. A Kayseri Caddesi, molt a prop de la parada de busos, hi ha una pastisseria que farà les delícies dels més llaminers.

COSES A VEURE

Patrimoni de la HumanitatLa Capadòcia és una zona de paisatge lunar, amb estranyes i fantasmals formacions rocoses d'aspecte cònic que són les restes d'antigues sedimentacions volcàniques que durant mil.lenis han estat erosionades per la força del vent i de l'aigua donant lloc a aquestes curioses formacions. Creiem per tant que val la pena dedicar-li un mínim de dos o tres dies per poder veure-la amb tranquil.litat ja que s'ho mereix sobradament. La Vall de Göreme i en general la Capadòcia va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO al 1985.
Nosaltres vam triar Urgüp com a base en l'exploració de la Capadòcia per la seva situació central, perquè el mateix poble és interessant de veure, i perquè disposa de suficients serveis per al visitant. Encara que Urgüp disposa de grans hotels per als turistes que viatgen en grup, aquests estan a les afores i no es veuen pel centre del poble.

Urgüp. Caminant a l'oest de la parada de busos (otogar), pel carrer Ahmet Refik, s'arriba a la part més vella d'Urgüp, amb construccions antigues d'una bellesa important. També podreu veure vells edificis excavats en la roca i parets rocoses foradades, record de temps passats. Girant a la dreta i pujant per un carrer s'arriba al turó Temenni, on hi ha la tomba d'un sant i un cafè-terrassa, però sobretot podreu gaudir d'unes magnífiques vistes d'Urgüp i les valls circumdants.

Uchisar. El principal interés d'aquest poblet és el Kale (castell), una impressionant roca volcànica plagada de finestres i túnels interiors que es veu des de varis kilòmetres a la rodona. S'hi pot entrar i pujar fins dalt de la roca, on hi ha les restes d'un castell. La vista és magnífica. El preu de l'entrada és de 750.000 LT. Per fer els 10 km. que separen Urgüp i Uchisar cal agafar un dolmus (minibús) a la parada (otogar) d'Urgüp que costa 400.000 LT. En el nostre cas el dolmus ens va deixar en una cruïlla a 2 km del centre d'Uchisar, la qual cosa ens va permetre fer un passeig molt plaenter per una petita carretera que va paral.lela a l'anomenada Vall dels Coloms (Pigeons Valley) amb unes formes i colors de la roca que són l'aperitiu del que veurem en altres punts de la Capadòcia. A més permet tenir les millors perspectives del Kale i el nucli d'Uchisar als seus peus.

Vall Güvercinlik de Göreme
Vall Güvercinlik de Göreme

Göreme. Aquesta població es troba a 4 km d'Uchisar i la millor forma d'arribar-hi des d'allà és caminant per la vall anomenada Güvercinlik Vadisi (Dovecote Valley), plena de roques amb formes gaudinianes i amb forats on niuen els coloms. Absolutament recomanable. Al mateix Göreme l'interès radica en els seus cons i pinacles de roca volcànica escampats per entre el poble. Al centre mateix hi ha la Roma Kalesi, una columna bastant alta de roca volcànica on hi ha esculpida la façana d'un temple romà. A 1'5 km de suau pujada des del centre s'arriba al Görem Açik Hava Müzesi (Görem Open-Air Museum), la més famosa de totes les valls de la Capadòcia. El lloc està obert des de les 8'30 h. fins les 16'30 h (1 hora després a l'estiu) i l'entrada costa 2.250.000 LT (1.200.000 LT amb carnet d'estudiant). Aquest curiós museu a l'aire lliure permet admirar dotzenes d'esglésies així com diversos monestirs amb frescos dels segles XI i XII, simplement passejant pers camins, pujant escales o passant per túnels que condueixen als diferent punts d'interès. Els antics cristians van excavar en la roca cambres, habitacles, bòvedes i un veritable laberint de galeries per a ser utilitzats com a esglésies, estables i cases. Aquestes esglésies rupestres estan decorades amb extraordinàries pintures i frescos de l'època bizantina, que representen a sants i diverses estampes bíbliques. Per visitar la Karanlik kilise, una de les esglésies del recinte, cal pagar 4.500.000 LT addicionals (la meitat amb carnet d'estudiant). Encara que pugui semblar un robatori la veritat és que els frescos que conté amb uns colors molt vius (salvaguardats per la foscor del lloc i per una restauració molt costosa) fan que aquest extra pagui la pena de totes totes.

Per tornar a Urgüp des d'aquí es pot continuar caminant uns 3 km per la mateixa carretera que venia des de Göreme però en sentit contrari, fins arribar a la cruïlla de la carretera Nevsehir-Urgüp, propera al nucli d'Ortahisar. En aquesta carretera podem esperar que passi algun dolmus o autobús en direcció a Urgüp, o bé fer auto-stop.

Xemeneies de fades
Xemeneies de fades

Avanos. Aquesta població no té massa interès en sí, excepte passejar per la ciutat vella que hi ha darrera de la plaça principal, amb boniques i antigues cases de pedra. Avanos també és coneguda per la seva alfareria i ceràmica (a la mateixa plaça principal hi ha un curiós monument que posa de manifest que aquesta és la principal activitat d'Avanos). El nostre interès de venir fins aquí era visitar el Sari Han o Caravanserai Groc, a 6 km a l'est d'Avanos, però al no trobar transport públic per arribar-hi i constatar que un taxi no baixa de 10 US$ optem per deixar-ho còrrer. Des de l'otogar d'Urgüp surten dolmus que van directament a Avanos, a un 15 km. per 400.000 LT.

Zelve. Des d'Avanos agafem un autobús que després de fer uns 3 km ens deixa a la cruïlla de la carretera a Zelve. Comencem a caminar per la carretera en direcció a Zelve. El paisatge és fantàstic i fa el paaseig molt agradable. Abans d'anar a Zelve decidim desviar-nos per visitar el Peribacalar Vadisi (Fairy Chimneys Valley). Aturem un dolmus que ens porta fins Aktepe (Yeni Zelve) a 3km. i des d'allà caminem uns 2 km per una altra carretera fins arribar a aquesta meravella de la natura, ja que de totes les valls de la Capadòcia aquesta és la que posseeix els cons volcànics més ben formats, més estranys i més densament apinyats. Després d'una estona d'extasiada contemplació i unes quantes fotos desfem el camí per tornar a Zelve. Pel camí una parella turca que passa amb el seu cotxe s'ofereix amablement per portar-nos fins allà. Zelve era un lloc de retir monàstic que ofereix quasi tanta riquesa en esglésies i estranys paisatges com Göreme, encara que aquí està molt menys organitzat que allà. També és cert que els frescos aquí no són tan impressionants. Està obert de 8 a 17'30 h. i l'entrada costa 1.500.000 LT. Fora del recinte hi ha un restaurant on es menja molt bé en una terrassa exterior amb una vista excepcional. Sortint de Zelve, a 1'5 km. seguint la carretera a Çavusin, val la pena aturar-se en la zona coneguda com a Pacha Baça, al costat d'un xiringuitos, on hi ha unes curioses 'xemeneies de fades' amb tres caps i unes construccions a la roca. Després només cal esperar al costat de la carretera fins que passi un dolmus que ens torni de nou a Urgüp.

^top
Vota
2.6 de 5 (81 vots)
Publi
facebook
twitter
Youtube
Lastminute.com
Rumbo.es
Destinia
RentalCars
Turkish Airlines
icona Viatgeaddictes2001-2014 © Viatgeaddictes.com